Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi odradili prvi trening pod vodstvom Miloševića, stigli i novi problemi

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija BiH odradila je prvi trening pod vodstvom novog selektora Save Miloševića, a Zmajevi su trenirali u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru.

Odmah na početku Milošević se suočio s novim problemom, s obzirom da se na povredu žali vezista Ajaxa Benjamin Tahirović i on nije trenirao večeras, a trening je preskočio i defanzivac Adnan Kovačević koji gotovo sigurno neće konkurisati za naredne mečeve. Ranije je otpao i Rade Krunić, dok je Dennis Hadžikadunić lakše povrijeđen i vjerovatno će biti u pogonu.

Anel Ahmedhodžić ni ovaj put nije došao na okupljanje i neće biti na raspolaganju selektoru Miloševiću, te je umjesto njega naknadno pozvan Renato Gojković iz ruskog Orenburga.

Zmajevi odradili prvi trening pod vodstvom selektora Miloševića.

“Svi dolaze osim Anela Ahmedhodžića, odmah ću da vas zamolim prije nego što počnem posao, da tu temu ostavimo za sljedeće okupljanje. Ja sam u kontaktu sa njim, bio sam u korektnim razgovorima sa njim i vjerujem da ćemo to riješiti. Ne bih zalazio u priče kako i šta, ja nisam insistirao da on dolazi, a da nije potpuno u glavi tu jer i nećemo takve momke koji nisu sto posto u glavi za ono što trebaju biti tako da bih vas zamolio da se ne bavimo sa momcima koji nisu tu već sa onima koji jesu”, rekao je Milošević te dodao:

Naši nogometaši će se za duele 7. i 8. kola kvalifikacija protiv Lihtenštajna i Portugala pripremati u Butmiru do četvrtka, kada će odletjeti za Friedrichshafen, a potom se zaputiti za Vaduz.

Nogometaši BiH su u dosadašnjih šest utakmica upisali samo dvije pobjede i praktično su ostali bez šansi da se kroz kvalifikacije plasiraju na Euro, te će Milošević imati zadatak preostale četiri utakmice u ciklusu iskoristiti kao pripremu za susrete baraža.

Podsjetimo, Zmajevi gostuju Lihtenštajnu 13. oktobra u Vaduzu, a potom će tri dana kasnije u Zenici dočekati Portugal.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,