Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi obavili trening na Grbavici: Imamo želju da portugalcima zakomplikujemo život

Preuzmite sliku

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su trening na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu prije večerašnjeg, ranije otkazanog leta, za Lisabon gdje će sutra igrati utakmicu kvalifikacija za UEFA EURO 2024 protiv favorizovanog Portugala.

Bila je to posljednja provjera izabranika selektora Faruka Hadžibegića uoči važnog duela, odnosno na stadionu ”Luz”, gdje će se sutra igrati meč, večeras neće biti u mogućnosti trenirati radi kvara na avionu kojim su jutros trebali putovati u portugalsku prijestolnicu.

”Nemam vremena da plačem. Situacija je takva kakva jeste, nije bilo planirano… Došli smo u situaciju koja nije najbolja za pripremu, ali bitno je da se našlo rješenje i nadam se da nam ovo neće poremetiti plan za utakmicu”, rekao je Hadžibegić pred trening na ”Grbavici”, istakavši kako uoči ”sudara” s Portugalcima ima jednu dilemu oko početnog sastava, vezanu za lakšu povredu Benjamina Tahirovića.

”Momci su radili izvanredno, perfektno i ponosan sam na njih. Nadam da ćemo sutra zbog toga ostvariti dobar rezultat. Oni (Portugalci, op.a.) su svjesni vrijednosti svih reprezentacija i svojih kvaliteta i diplomatski su korektni pa vele ‘oni će nam napraviti problem’. Imamo želju i mogućnost da im zakomplikujemo život. Ipak, radi se o Portugalu koji je bio evropski prvak. Teška utakmica. Na nama je da i njima napravimo tešku utakmicu. Ne bi se bavio njima. Moramo ih respektovati, kad dođemo na njihov nivo bit će drugačije. Kod nas je zadnja faza smjene generacije. Imamo mladu ekipu puna talenta i želje, a fali nam vremena i međunarodnog iskustva. Međutim, ova mlada ekipa mora da traži rezultat i nas rezultat interesuje. Bit će i sreće koja će odlučivati. Nadam se da će biti na našoj strani.”

Utakmica trećeg kola grupe ”J” kvalifikacija za UEFA EURO 2024 igra se sutra, 17. juna, na stadionu ”Luz” u Lisabonu sa početkom u 20.45 sati.

Poslije dva odigrana kola u grupi ”J” prvi je Portugal sa maksimalnih šest bodova. Slijede Slovačka sa četiri, Bosna i Hercegovina i Island imaju po tri, Luksemburg jedan, dok je Lihtenštajn bez bodova. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje