Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi obavili posljednji trening uoči utakmice sa Ukrajinom

Preuzmite sliku

Reprezentativci BiH su večeras na stadionu “Grbavica” obavili posljednji trening uoči utakmice baraža za EURO protiv Ukrajine koja se igra u četvrtak od 20,45 sati u Zenici.

Bio je ovo treći trening Zmajeva pred ovaj meč, a selektor Savo Milošević (50) je na raspolaganju imao sve igrače.

Milošević je na današnjoj press konferenciji govorio pred sutrašnji dvoboj.

Suštinski imamo sve podatke o Ukrajini, ja sam igrao sa Rebrovim. Vježbali smo penale, znamo kakva su iskustva, ali negativni rezultati u baražu. Svima dođe kraj, pa tako nadam se da će i ovoj. Sve su tradicije tu da se ruše, ali smo o tome računali od prvog dana.

Može da se desi i da bude neriješen rezultat, tada bi jako bitno bilo da znamo kako je kada stanemo i šutiramo. Drugačije je na utakmici, ali probali smo i večeras ćemo još jednom.“

Kapiten Edin Džeko (37) smatra da su sutra šanse podjednake.

“Ne bih pričao mnogo šta su njihove mane, a šta su bolje strane. Svi dobro poznajemo Ukrajinu, to je dosta mlada, ali i dosta jaka reprezentacija. Ovo neće biti lagana utakmica. Igramo pred našim navijačima i imamo kvalitet. Trebamo vjerovati u sebe i da vjerujemo da možemo pobijediti. Ako mi ne vjerujemo, ko će vjerovati u nas. Utakmica je 50/50. Mi imamo mane, isto oni. Nadamo se da ćemo sakriti mane, a da će vrline izaći tu najviše gdje treba.”

Duel BiH – Ukrajina sudit će Felix Zwayer iz Njemačke.

Pobjednik ovog susreta će 26. marta igrati finale baraža protiv Izraela ili Islanda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,