Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zlatan Nalić: U Slobodu sam ubrizgao veliku cifru za bh. uslove, klub neću tužiti, dio duga će mi biti vraćen

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Sloboda rastao se sa Zlatanom Nalićem prije 14 mjeseci, kako je naveo u periodu u kojem je bio na klupi crveno-crnih nikada nije primio platu,.

Kako navodi, Nalić je iz vlastitog džepa plaćao određene kazne i dugove kluba sa Tušnja, te je vlastitim sredstvima platio licenciranje.

U novom izdanju “Podcast Opsajd” Nalić je govorio o trenutnoj situaciji u vezi sa pandemijom, o novom klubu Tuzla City, o periodu provedenom u Slobodi…

“Pojavilo se mnogo netačnih informacija, pa ću po prvi put pojasniti o čemu se radi. Tačno je da nisam nikada dobijao platu od Slobode, tačno je da sam Slobodu pomagao ekonomski u tom održavanju u svakodnevnom životu i tačno je da sam nakon tog bodovnog opstanka u ligi pomogao klubu ekonomski za uplaćivanje licence kako bi i administrativno ostali tu. Nikakva tužba nije u opticaju, sa novom upravom imam jako dobru saradnju, sami su se javili još odma prilikom preuzimanja kluba, jedan dio od tog novca oni se spremaju da vrate, jedan dio ću da oprostim, jedan dio sam dao nepovratno, tako da je to jedina i prava istina.”

Na upit o kojem se iznosu radi, Nalić je kratko istakao:

“Istina je da je to velika cifra za bosanskohercegovačke uslove…“ istakao je Nalić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje