Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zlatan Nalić: Možemo stvoriti konkurentan tim koji će odgovoriti zadacima

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode upisali su uvjerljivu pobjedu protiv Jedinstva u okviru 2. kola Prve lige FBiH, a komentar na postignuti rezultat dao je prvi čovjek stručnog štaba Zlatan Nalić.

“Naš cilj u svim utakmicama, bez obzira kući ili na strani je pokušati osvojiti bodove. To je primaran cilj. Ako to uspijemo uraditi na način kao protiv Jedinstva tako što smo postigli mnogo golova i prikazivanjem dobre igre, onda je to naravno pun pogodak. Imali smo i sreće da smo otvorili utakmicu sa relativno brzim golom koji je donio olakšanje našoj ekipi da nastavi igrati i da se opusti i postigne više pogodaka. Mislim da je utakmica bila dopadljiva za gledati, ali prevashodno ostvarila je svoj cilj, a to je da smo osvojili tri boda.”

Nalić smatra da ekipa Jedinstva nije bila lagan protivnik, ali da je na kraju borba na terenu donijela drugačiji rezultat.

  • “Jedinstvo je jedan dobar tim koji će vremenom biti sve bolji. Oni su imali situaciju sličnu našoj kada je u pitanju sklapanje tima. Imali smo isti problem jer oni su mijenjali cijeli tim kao i mi. Teško je bilo naći igrače, posebno ako nemate ponudu na tržištu, sve se radilo na brzinu, ali izgleda da smo se mi malo bolje snašli i to se odrazilo na rezultat utakmice. Mislim da će Jedinstvo u narednim danima i sedmicama stasati u ekipu koja će imati individualce koji će donositi prevagu na terenu.”

    Gledaoci na Tušnju imali su priliku vidjeti odličnu igru Slobode i četiri fantastična gola, ali Nalić upozorava da ekipu čeka mnogo rada kako bi se ostvario postavljeni cilj.

    “Pretpostavljam da su gledaoci zadovoljni viđenim na terenu jer postigli smo mnogo golova pa obično publika bude zadovoljna. Međutim, ja kao trener gledajući analitički na cijelu situaciju svjestan sam koliko posla nas čeka kako bismo napravili tim koji će biti konkurentan za ostvaranje postavljenog cilja. Mislim da sa ovom saradnjom koju imamo u ovom trenutku, sa zajedničkim snagama, upravom, stručnim štabom i svim ljudima oko kluba bez sumnje možemo stvoriti konkurentan tim koji može odgovoriti zadacima.”

    Sloboda u narednom 3. kolu Prve lige FBiH igra protiv FK Budućnost Banovići na Gradskom stadionu u Banovićima. Utakmica se igra u subotu sa početkom u 17 sati.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje