Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Završna faza toplifikacije JU stadion \”Tušanj\” (FOTO)

IMG 3936
Preuzmite sliku

JU \”Gradski stadion Tušanj\” Tuzla u saradnji sa Općinom Tuzla ulazi u završnu fazu realizacije projekta toplifikacije postojećih objekata.

\"IMG

Toplicikacija objekata koji se nalaze u sklopu stadiona Tušanj je od velikog značanja kako za sam stadion tako i za općinu Tuzla ali i za TK.

Toplifikacija glavne zgrade stadiona Tušanj, zgrade Omladinskog pogona FK \”Sloboda\” Tuzla će umnogome unaprijediti i pružiti još povoljnije uslove za održavanje trenažnog procesa i odigravanje utakmica. Ovim projektom će se takođe unaprijediti razni programi kao i  vannastavne aktivnosti koje se provode sa djecom, mladima, osnovcima, srednjoškolcima, rekreativcima kao i sa studentima Univerziteta u Tuzli, što je jedan od primarnih ciljeva JU \”Gradski stadion Tušanj\”

\"IMG

Stadion \”Tušanj\” izgrađen je 1957 god. i od tada pa sve do proteklog rata u Bosni i Hercegovini 1992 god. učinjeno je veoma malo na njegovom održavanju.

Nakon što je Općina Tuzla 2008 god. stadion \”Tušanj\” proglasila općim dobrom, učinjeni su značajni koraci na njegovoj adaptaciji. Sredstva za obnovu i rekontrukciju pratećih objekata stadiona obezbijedila je Općina Tuzla i Vlada TK, u cilju obezbjeđenja licence za korištenje infrastrukture ćime je poboljšan kvalitet korištenja objekata za korisnike.

\"IMG

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: