Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Za Bayern u finalu igralo čak osam igrača koje je doveo Hasan Salihamidžić

Preuzmite sliku

Hasan Salihamidžić (43) dao je značajan doprinos Bayern Minhenu u osvajanju Lige Šampiona. Prvom nakon sedam godina suše, šestom u historiji kluba.

Popularni Brazzo od ljeta 2017. godine nalazi se na funkciji sportskog direktora Bayern Minhena i glavni je čovjek u klubu odgovoran za dovođenje i prodaju igrača.

U pobjedi nad PSG-om igralo je čak devet igrača čije je dolaske u Bayern Minhen dogovorio Hasan Salihamidžić – među njima i strijelac pobjedonosnog gola Kingsley Coman.

Igrači Corentin Tolisso, Alphonso Davies, Leon Goretzka, Serge Gnabry, Philippe Coutinho, Ivan Perišić, Kinglsey Coman i Niklas Sule svi su u klub došli u Salihamidžićevoj eri i svi su nastupili protiv PSG-a.

  • Uz to i sam trener Bayerna Hans Dieter Flick je dobio posao u Salihamidžićevoj eri.

    Salihamidžić je tako “od posla koji niko nije želio” kako su ovu funkciju nazivali njemački mediji 2017., stvorio posao iz snova, te nakon sjajne igračke karijere nastavio graditi i sjajnu menadžersku karijeru.

    Kao igrač Salihamidžić je od 1998. do 2006. sa Bayernom osvojio jednu Ligu Šampiona, jedan Interancionalni kup, šest Bundesliga, četiri njemačka Kupa i četiri njemačka Liga Kupa.

    U državi u kojoj se cijeni kvalitet, a ne stranačka kartica ili familijarna pripadnost, Brazzi je samo nebo granica. (Reprezentacija.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje