Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Xhaki, Shaqiriju i družini zabranjeno slaviti pogodak protiv Srbije prikazivanjem dvoglavog orla

Preuzmite sliku

Nogometne reprezentacije Švicarske i Srbije drugi put uzastopno nalaze se u istoj grupi na Svjetskom prvenstvu, a ovoga puta provociranja igrača u režiji igrača albanskog porijekla neće biti.

Švicarci su savladali Srbiju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a utakmica je upamćena i po tome što su Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka golove slavili prikazivanjem dvoglavog orla i tako izazvali bijes u Srbiji. O tom potezu pričalo se mjesecima nakon utakmice.

Ovoga puta do toga sigurno neće doći. Direktor nacionalnog tima Švicarske Pierluigi Tami zabranio je takvu vrstu proslave gola igračima albanskog porijekla.

“Razgovarao sam sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem. Naša zajednička želja je da ova utakmica bude isključivo nogomet. Ne želimo ponoviti istu grešku kao s prošlog Svjetskog prvenstva. Ovdje smo da igramo nogomet i ništa drugo. Ne želimo slati ni političku ni vjersku poruku”, rekao je Tami za CH Media portal u Švicarskoj.

I ovoga puta veliki broj igrača porijeklom iz Albanije i s Kosova igrat će za Švicarsku. Nastupu se nadaju Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri, Andi Zeqiri, Nico Elvedi

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje