Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vučić iznenadio reprezentativce Srbije u avionu, obećao im premije od milion eura

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iznenadio je ekspediciju nogometne reprezentacije Srbije i pozdravio ih pred let u Portugal gdje ih očekuje ključni duel za plasman na Svjetsko prvenstvo.

“I da ih pobijedite u Portugalu. Vidite, ja nemam strah od toga ako bude drugačiji rezultat, i onako će mene da napadaju. Vi lijepo tamo sretno otputujte, pobijedite ih tamo, obradujte narod. Došao sam da vam kažem koliko poštujemo vaš trud na terenu, izgaranje i u dogovoru s Vladom Srbije, izdvojit ćemo za vas, kao dodatnu premiju ukoliko ih pobijedite, milion eura da možete da podijelite. To je samo da vidite koliko je za Srbiju važno da ih tamo pobijedite. Ja ne umijem da vam kažem da odete tamo i igrajte, ja vam kažem idite tamo i pobijedite. Mi ćemo da poštujemo kakav god rezultat da bude ukoliko se budete borili i da li sve od sebe. Mi znamo da ćete to da uradite”, poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije je na kraju naglasio da je ova utakmica veoma bitna za narod i za njihovu zemlju.Podsjetimo, Srbiji je u nedjelju od 20:45 sati potrebna pobjeda u Portugalu kako bi se plasirala direktno na Svjetsko prvenstvo, dok bi je svaki drugi ishod odveo u baraž za plasman u Katar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje