Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vrhunska forma: Uživajte u golovima velemajstora koji nema mjesta na Sušićevom spisku (VIDEO)

Preuzmite sliku

Kako smo već i pisali, Fudbaler Wisle Krakov Semir Štilić dobio je priznanje za najboljeg igrača poljske Ekstraklase za mjesec avgust.

Izvrsni Bh. veznjak nalazi se u fantastičnoj formi, koja mu za posljednje okupljanje nije bila dovoljna preporuka selektoru Sušiću, da ga pozivom vrati u reprezentaciju BiH, gdje mu je po prikazanim igrama ali i u usporedbi sa pozvanim igračkim kadrom sigurno i mjesto.

U prošlom je mjesecu postigao tri gola, upisao dvije asistencije, u svega četiri utakmice, a dva gola iz slobodnih udaraca su prava remek djela.

“Lucidnost koju posjeduje upravo je nedostajala reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja je nedavno doživjela šok nakon što je izgubila od reprezentacije Kipra”, piše poljski list Przeglad Sportowy.

“Prava je šteta što nije Poljak. Igrao bi u svakoj utakmici reprezentacije Poljske i bio vrlo lako njen najbolji play-maker”, za Poljske medije izjavio je trener Wisle Smuda.

Wisla nakon devet odigranih kola zauzima drugo mjesto u Poljskoj ligi a uz Legiju će se vjerovatno do samog kraja boriti za titulu prvaka.

U prilogu pogledajte majstorije i golove kakvi se uistinu rijetko viđaju ne samo u Poljskoj nego i na fudbalskim terenima širom Evrope. Majstorski driblinzi, slobodnjaci, šutevi… Poruka je jasna: Štilića u reprezentaciju, odmah! (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje