Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlado Jagodić: Optimista sam, zajedničkim snagama idemo u novu želju da osvojimo tri boda

Preuzmite sliku

Drugo kolo Lige za prvaka BiH nastavlja se u srijedu, 5. aprila 2017. godine, a jedan od derbija sigurno je utakmica na Stadionu Tušanj gdje će snage odmjeriti FK Sloboda Tuzla i FK Sarajevo.

Sloboda je porazila FK Sarajevo rezultatom 3-0 u utakmici 22. kola BH Telecom Prmijer lige. Prema mišljenju Vlade Jagodića, na press konferenciji održanoj danas,  Slobodu očekuje težak zadatak u srijedu.

“Ne vjerujem da će na Tušnju biti ista utakmica kao prošla, Sarajevo je u velikom grču jer su od mogućih 6 uzeli sam jedan bod. Kolega Janjoš je istakao da u Tuzlu dolaze po tri boda i iz tog razloga, moramo biti oprezni i spremni. Ono što je nepoznanica nama je situacija s Tandirom i Kalezićem. Oni su veoma malo trenirali od utakmice na Grbavici, gotovo nikako, imaju određene probleme. Sinoć sam vidio da Tandir ne može izdržati sinoćnji trening. U redu je njihova želja, ali ne želim da im se stanje pogorša, danas ćemo donijeti odluku šta ćemo sa njima.”, istakao je Jagodić, te dodao:

  • “Optimista sam, vjerujem u igrače, ali me zabrinjava što mnogo primamo golova, ali smo druga ekipa po efikasnosti. Sinoć sam kroz šalu igračima rekao da ćemo nastojati ipak dati gol više jer nam je odbrana propusna. Nama je Ahmetović sam tri puta šutirao u okvir gola i to u posljednjih 15 minuta”.

    “Bez obzira na najavu lošeg vremena, očekujem da ćemo imati dobru podršku. Sutra zajedničkim snagama idemo u novu želju da osvojimo tri boda i za tri dana opet u Bijeljinu idemo sa konačnim obračunom s Radnikom za četvrtu poziciju. Ako remiziramo sa Sarajevom, smanjujemo šanse, ali nećemo odustati”, zaključio je Jagodić. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,