Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vjernost klubu iznad svega: Luka Modrić odbio primamljivu ponudu iz Saudijske Arabije

Preuzmite sliku

Luka Modrić je dobio novi ugovor s Real Madridom i potpuno je fokusiran na polufinalni susret Lige nacija između Hrvatske i Nizozemske.

S kapitenskom trakom oko ruke želi odvesti Vatrene do titule, ali ponovno se priča o bogatoj ponudi iz Saudijske Arabije.

Na valu euforije zbog dolaska velikih imena, kao što su Cristiano Ronaldo i Karim Benzema, i neograničenog pritoka novca, saudijski klub je pokušao dovesti i Modrića.

Kako bi ga privoljeli na dolazak u saudijski nogomet, nisu birali sredstva. Već su pokazali da im novac nije problem, tako da su kapitenu Vatrenih ponudili 80 miliona eura.

To je čak sedam puta više od onog koliko trenutno zarađuje u madridskom Realu, gdje je jedan od najplaćnijih nogometaša, otkriva španska Marca pa dodaje kako se radi o Al-Ahlyju iz Jedana, jednom od najstarijih klubova u tamošnjem nogometu.

To je iznos od kojeg bi se svakom zavrtjelo u glavi, ali Modrić je bio odlučan i zahvalio se na ponudi. Imao je samo jednu želju, a to je nastavak karijere u Real Madridu…

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje