Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Verrati: PSG nije bolji od Barcelone

Preuzmite sliku

Zvijezda Paris Saint Germaina (PSG) Marco Verratti smatra da aktuelni francuski prvak nije bolji od Barcelone, uprkos ubjedljivoj pobjedi od 4:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na domaćem terenu. 

U kolumni za portal “Goal.com”, Veratti je uoči, kako je kazao, jedne o najvažnijih utakmica koje je igrao za PSG, upozorio da se u modernom fudbalu sve odvija vrlo brzo i da ne smatra da je francuski tim bolji od katalonskog.

“Rijetki su vjerovali u nas uoči prvog susreta s Barcelonom, a sad, nakon pobjede, svi oni misle da smo favoriti za osvajanje Lige prvaka. Mi smo znali da imamo šansu protiv Barcelone, da im možemo stvoriti probleme, ako bismo igrali savršen. Ali, teško je bilo zamisliti takvo veče. Bilo je lijepo vidjeti da nam se sve na čemu smo radili pripremajući se za utakmicu vratilo u tih 90 minuta, ali ne mislimo da smo bolji od Barcelone. Montpellier nas je u decembar pobijedio s 3:0, a nije bolji od nas. Iskreno, mislim da trebamo poštovati naše protivnike. Napravili su historiju u fudbalu, imaju najbolje igrače na svijetu… Imamo jako dobru šansu izbaciti ih, ali daleko od toga da je sve gotovo, zamka je da ne postanemo previše samouvjereni”, napisao je Verrati.

Istakao da mu nije san igrati za katalonski klub i da uživa u Parizu, ali je priznao da je lijepo čuti kad ga mediji povezuju s klubovima poput Barcelone, Real Madrida ili Bayerna Munchena za koje je, kako je kazao, užitak igrati.

“Možda nismo na nivou Barce, Reala ili Bayerna, ali na tom smo putu”, smatra italijanski reprezentativac.

Vjeruje da će uvodnih 30 minuta sutrašnjeg susreta na Nou Campu biti ključno za šanse PSG-a da se plasira u četvrtfinale.

“Mislim da će Barcelona napasti sa svih strana. Ako će im svi igrači igraći igrati sa 100 posto snage, moraćemo se boriti.  Postići četiri gola kod kuće za njih je gotovo pa normalno. Ali, ostavljaće i prostora i to moramo iskoristiti”, istakao je Verratti. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,