Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliko slavlje u Mostaru: Zrinjski napravio senzaciju i izbacio Utrecht!

Preuzmite sliku

HŠK Zrinjski je u revanš utakmici drugog pretkola Evropa lige napravio veliki podvig i savladao Utrecht sa 2:1, te ukupnim rezultatom 3:2 ostvario plasman u treće pretkolo.

Prva utakmica odigrana u Holandiji završena je neriješenim rezultatom 1:1, a isti rezultat je nakon prvih 90 minuta bio i u Mostaru, da bi Plemići u produžecima uspjeli izboriti plasman dalje.

Utrecht je ušao ofanzivno u utakmicu i konstantno je imao posjed na svojoj strani, ali se Zrinjski organizovanom igrom u defanzivi odlično branio.

Zrinjski je zaprijetio u četvrtoj minuti pokušajem Hadžića čiji udarac glavom je otišao preko gola, da bi nakon toga Utrecht uspostavio potpunu kontrolu igre, no bez izglednih prilika.

Tek sredinom poluvremena Utrecht uspijeva pronaći pukotine u odbrani Zrinjskog i vezati nekoliko prilika, ali je Brkić bio na visini zadatka.

U 41. minuti je i Maher imao priliku za goste, ali Brkić je ponovo bio siguran, da bi u 43. minuti Plemići došli do stopostotne šanse. U njoj se našao Čirjak koji je iz fenomenalne situacije šutirao poroed gola i propustio priliku da svoj tim dovede u vodstvo.

Kazna za to je uslijedila u finišu prvog poluvremena kada je Gustafson iz slobodnjaka sa 17 metara šutirao, a Brkić katastrofalnom reakcijom primio pogodak i to tako što mu je lopta ispala iz ruku.

U prvom periodu drugog dijela Utrecht je također kontrolisao igru i u 54. minuti došao do prilike, ali bez pogotka.

Potom je uslijedila bolja igra Zrinjskog koja je rezultirala šansom Govedarice čiji uduarac brani golman gostujuće momčadi.

Ipak, u 65. minuti susreta Plemići su fenomenalnom akcijom izigrali odbranu Utrechta, a loptu je u mrežu poslao Hadžić za 1:1 i veliko slavlje domaćih navijača.

To je bio rezultat regularnog dijela utakmice, da bi se potom pristupilo produžecima u kojima je Utrecht uglavnom kontrolisao igru.

Gustafson je imao dobar pokušaj iz slobodnjaka u 96. minuti, ali je Brkić bio siguran, da bi na drugoj strani uzvratio Tičinović udarcem glavom, no bez promjene rezultata. (Sport1.ba | Foto: Jabuka TV)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,