Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Vatreni” vruća roba, želi ih pola Evrope

Preuzmite sliku

Prvenstvo iz snova podiglo je cijenu fudbalerima Hrvatske. Vicešampione svijeta juri bukvalno pola Evrope, a klubove bi mogli da promijene i oni koji se nisu mnogo naigrali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Hrvatska je iznanadila mnoge na nedavno završenom Mundijalu i od tada je počela sezona lova na “vatrene”, koji su postali najtraženija roba ovog prelaznog roka. Šime Vrsaljko je jedan od onih koji je već riješio svoj status pošto je iz Atletiko Madrida otišao na pozajmicu u Inter, gdje već igraju Ivan Perišić i Marcelo Brozović. Njegovim putem mogao bi, vjerovali ili ne, najbolji igrač Svjetskog prvenstva i nosilac igre Real Madrida – Luka Modrić, pišu Nezavisne.

U smiraj prelaznog roka iz Italije je stigla vijest koja bi mogla da izazove tektonski poremećaj u svijetu fudbala – Modrić prelazi u Inter? Italijanski “Skaj”, milanski dnevnik “Gazeta delo sport” i dobro obaviješteni navijački portal InterNews tvrde da sportski direktor “neroazura” Pjero Auzilio radi na megatransferu fudbalera koji se trenutno odmara na Čizmi. Dovođenjem Modrića Inter želi da odgovori Juventusu na angažman Kristijana Ronalda, a ukoliko do transfera dođe, kolonija “vatrenih” u Interu dobila bi još jednog člana. Serija A se u ovom prelaznom roku vraća na velika vrata, ali ostaje da vidimo da li Inter može da ubijedi Real Madrid da se odrekne jednog od najboljih igrača, ali i da isprati primanje veziste koji trenutno godišnje zarađuje 10.500.000 evra.

Blizu toga da riješi status je i Marko Pjaca. Pola godine je proveo na pozajmici u Šalkeu iz Juventusa, a kako sada stvari stoje, preći će u Fiorentinu. Pjacu su željeli i Sevilja, Monako i Everton, a on je svakako jedan od igrača na kojima je budućnost selekcije Hrvatske.

Jedni od najzaslužnijih za sjajna izdanja u Rusiji i epitet vicešampiona svijeta svakako su Ante Rebić i Domagoj Vida, koji sigurno neće ostati u Ajntrahtu, odnosno Bešiktašu. Ako je suditi prema pisanjima svjetskih medija, Rebić je na slatkim mukama. Već danima se piše da ga žele Mančester junajted, Bajern i Liverpul, i koji god klub da izabere, napraviće ogroman korak u karijeri. Dvadesetčetvorogodišnji napadač je jedan od rijetkih koji nije igrao niti u Dinamu ni u Hajduku, a u Rusiji je svima pokazao da još ima mnogo prostora za napredak. Vidjećemo gdje će put da ga odvede. Vida je komandovao odbranom “vatrenih” i probudio je interes Liverpula jer je očigledno da menadžer “redsa” Jirgen Klop želi da ga upari sa Dejanom Lovrenom. Osim toga Vidu žele u svojim redovima da vide Vest Hem, Fulam i Monako i možda već u narednim danima ovaj fudbaler napravi novi korak u karijeri.

Teško je reći ko od igrača Hrvatske nije probudio interes klubova u Evropi. Fudbalsko ime i prezime i prije prvenstva u Rusiji imali su svakako Mario Mandžukić, Mateo Kovačić i Ivan Perišić, za koje se piše da bi mogli da napuste aktuelne klubove. Mandžukić dobro igra u Juventusu, ali mediji ne miruju i povezuju ga sa transferom u Borusija Dormund. Mandžukić igra dobro veći dio karijere, a klasu je već pokazao u Njemačkoj gdje je bio član Bajern Minhena. Kovačić se nije mnogo naigrao u Realu, ali je sa klubom tri puta bio prvak Evrope. Navodno je nezadovoljan statusom u klubu i to žele da iskoriste u Čelsiju i Mančester Sitiju. Oba kluba imaju novca da ga plate, ali prema posljednjim vijestima iz Madrida, Kovačić ne ide nigdje.

I za kraj, priča koja je počela prošlog ljeta nastavila se i sada. Žoze Murinjo, menadžer Junajteda, i dalje ne odustaje od Perišića. Prošlog ljeta nije uspio, a teško će i sada jer Inter prema aktivnostima u ovom prelaznom roku želi da se vrati na stare staze slave i uključi u borbu za prvaka Italije, a samim tim i plasman u Ligu šampiona.

Svi klubovi su prije prvenstva u Rusiji mogli da prođu mnogo jeftinije, ali malo ko je očekivao ovakve igre “vatrenih”. Žarili su i palili u Rusiji, a sada to isto rade i na fudbalskom tržištu.

Špekulacije i transferi (izvor Transfermarkt.de)
Milan Badelj – Prešao u Lacio
Marko Pjaca – Žele ga: Fiorentina, Sampdorija, Lester, Sevilja, Monako, Everton
Mateo Kovačić – Žele ga: Čelsi, Mančester Siti, Inter, Mančester junajted
Šime Vrsaljko – Prešao u Inter
Ivan Perišić – Želi ga: Mančester junajted
Mario Mandžukić – Žele ga: Borusija D., Mančester j.
Ante Rebić – Žele ga: Mančester j., Bajern, Napoli, Liverpul, Arsenal
Domagoj Vida – Žele ga: Liverpul, Monako, Vest Hem, Fulam, Everton
Andrej Kramarić – Želi ga: Napoli
Nikola Kalinić – Žele ga: Galatasaraj, Atletiko Madrid, Bajer Leverkuzen
Luka Modrić – Želi ga: Inter

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: