Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vatreni upisali prvu pobjedu na Mundijalu, sad je red na Zmajeve (VIDEO)

Preuzmite sliku

Reprezentacija Hrvatske ostvarila je prvu pobjedu na ovogodišnjem Mundijalu u Brazilu. Vatreni sa dosta samopuzdanja ušli su u meč sa selekcijom Kameruna i na kraju slavili sigurnu pobjedu rezultatom 4:0.

Svih 90 minuta susreta Hrvatska je bila bolji protivnik na terenu, a prvi pogodak postigao je Ivica Olić u 11 minuti, vrijedno spomena u prvom poluvremenu je i crveni karton koji je zaradio Song zbog namjernog udaranja napadača Hrvatske Mandžikića.

U drugom poluvremenu igrači Nike Kovača nastavili su pružati dobru partiju što im se isplatilo već u trećoj minuti nastavka kada je nakon sjajne akcije rezultat na 2:0 povećava Perisić.

Reprezentacija Kameruna u nekoliko navrata pokušavala se vratiti u meč, međutim nedostatak igrača na terenu bio je očigledan.

Nakon što je propustio sjajnu priliku za postizanje gola u 50 minuti kada je šutirao pored gola Itandje, fudbaler Bayerna Mario Mandžukić ipak se upisao u strijelce prvo u 61 minutu kada je na asistenciju Pranjića popularni Mandžo postigao treći gol za Vatrene.

Na četvrti pogodak navijači Hrvatske čekali su svega 12 minuta, prvo je snažan i precizan šut uputio Eduardo,  golman Kameruna Charles Itandje se bacio kao mačka se bacio  i obranio mu šut, odbijenu loptu je pokupio Mario Mandzukić koji u 73 minutu postiže četvrti gol za Hrvatsku.

Nepravedan poraz od Brazila u prvom kolu naše susjede izgleda da nije previše poremetio i nakon ubjedljive pobjede od 4:0 nad Kamerunom, Hrvatska će u utakmici s Meksikom odlučivati o svojoj sudbini.

Podsjećamo da je Meksiko uspio ostati neporažen u meču s Brazilom a najzaslužniji za to je golman Meksika Ochoa koji je odbranio svaki šut Brazilcima. Hoće li Mandžo, Olić i ekipa moći pronaći put do moreže Meksika saznati ćemo u ponedjeljak 23. juna od 22 sata. Međutim prije te utakmice u noći sa subote na nedjelju tačno u ponoć svoj drugi susret na Mundijalu igra naša raprezentacija sa Nigerijom. Vjerujemo u dobru igru Zmajeva, pobjedu i veliko slavlje širom Bosne i Hercegovine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,