Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Van der Sar premješten iz splitske bolnice u Nizozemsku

Preuzmite sliku

Slavni bivši nizozemski fudbalski golman Edwin van der Sar napustio je sinoć odjel intenzivne njege splitskog KBC-a i premješten je u bolnicu u Nizozemskoj, gdje će još neko vrijeme ostati pod liječničkim nadzorom, javlja Anadolu.

“Porodica Van der Sar želi izraziti svoju duboku zahvalnost osoblju splitske bolnice za njihovu sjajnu skrb tokom prošle sedmice”, izjavila je supruga Annemarie van Kesteren u saopćenju fudbalskog kluba Ajaxa.

Van der Sar je tokom odmora u Hrvatskoj osjetio neurološke probleme i 7. jula je primljen u splitski KBC, gdje mu je dijagnosticirano krvarenje u mozgu.

“Njegov stanje je ostalo isto, stabilan je, život mu nije ugrožen i komunicira. Edwin mora ostati na odjelu intenzivne njege, gdje će biti provedene dodatne pretrage, a obitelj se nada da će se nakon toga moći usredotočiti na svoj oporavak“, rekla je Van der Sarova supruga.

Van der Sar je bogatu igračku karijeru završio 2011. godine kao igrač Manchester Uniteda, a godinu poslije je ušao u upravu svog bivšeg kluba Ajaxa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,