Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uskoro postavljanje vještačke trave na pomoćnom igralištu stadiona Tušanj

pomocni-stadion-tusanj
Preuzmite sliku

Danas su predstavnici Općine Tuzla potpisali ugovore sa firmama koje su pobijedile na javnim tenderima za izvođenje radova komunalne infrastrukture u  ukupnoj vrijednosti od 9,5 miliona KM. Potpisano je ukupno šesnaest ugovora sa 18 različitih izvođača.

\"pomocni-stadion-tusanj\"Nakon današnjeg potpisivanja, radovi bi trebali početi već naredne sedmice a rok za završetak svih radova je kraj ove godine.

Među mnogim projektima izdvojili smo i onaj koji se odnosi na polaganje vještačke trave na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona \”Tušanj\”.

Pomoćni teren stadiona Tušanj već godinama predstavlja sportsko ruglo ali i minimalna ulaganja u teren na kojem su prve korake pravili mnogi igrači sa ovih prostora je vremenom sve više asocirao na livadu za borbu bikova.

Polaganje vještačke trave na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona \”Tušanj\” je projekat vrijedan 494.066 KM a izvođač radova \”TOM – CAT\” d.o.o.Tuzla. Početak radova je planiran za 15.05.2012 a radovi bi trebali biti okončani za dva mjeseca.

\"pomocni-stadion-tusanj2\"

U svakom slučaju uz eventualni opstanak Slobode u društvu najboljih, postavljanje vještačke trave na pomoćnom terenu i uz radikalne rezove u samoj upravi, naredne godine bi Sloboda, ali i sve oko nje mogli izgledati mnogo bolje, ljepše i organizovanije. A kada je u pitanju pomoćno igralište, iako nas za njega vežu mnoge uspomene, ipak će umjetna trava i ljepši ambijent mnogo doprinjeti bržem zaboravu.

Iskreno se nadamo da će tako i biti, na drugačiji scenarij nećemo ni pomišljati, bar ne još…

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: