Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

United će uskoro odlučiti šta s Ronaldom: Evo koliko će mu morati platiti u slučaju raskida

Preuzmite sliku

Ten Hag ga je suspendirao pa je Ronaldo propustio utakmicu protiv Chelseaja (1-1), a u ponedjeljak poslijepodne imat će sastanak da vide kako dalje. Jer ovako očito više ne ide

Kada je protiv Tottenhama naprasno napustio teren i pobjegao u svlačionicu nekoliko minuta prije kraja utakmice, Cristiano Ronaldo (37) je vrlo vjerovatno sam sebi otvorio vrata na odlasku iz Manchester Uniteda. Kroz koja je ušao prije godinu dana kao veliki miljenik navijača i zvijezda koja će vratiti klubu stari sjaj. No zapravo, trenutno nema nikakav značaj u Unitedu i to ga frustrira, a njegov ugled se strmoglavio do te mjere da ga niko ne želi. Zbog ega i teškog temperamenta, ali i ogromne plate.

Ten Hag ga je suspendirao pa je Ronaldo propustio utakmicu protiv Chelseaja (1-1), a u ponedjeljak poslijepodne imat će sastanak s da vide kako dalje. Jer ovako očito više ne ide.

Portugalcu istječe ugovor na ljeto pa postoji mogućnost da ga klub proda. Jedan je od najboljih igrača ‘crvenih vragova’ u historiji, ostavio je ogroman trag i koliko ga klub cijeni, pokazao je prošle sezone kada ga je vratio. No, Ronaldo je počeo unositi nemir i nezadovoljstvo u svlačionicu, bijesan je zbog svog statusa, a uostalom još na ljeto htio je otići s Old Trafforda pa ga klub nije pustio. Očito je bila greška zadržati takvog igrača u kojem kipti.

Želi li ga iko dovesti? Sporting Lisabon uvijek je opcija. Pogotovo u ovoj poodmakloj fazi kada je pitanje hoće li se ikada vratiti u staru formu. Fudbalski učinak više baš i ne može donijeti, a sad tu ostane veliko iskustvo i marketinški magnet koji donosi sa sobom. Koji je enorman. No, niko se ne usudi dovesti igrača koji može srušiti atmosferu u svlačionici zbog nezadovoljstva. A to se upravo dogodilo Unitedu koji mu je dao šansu. Problem je i velika plata koju bi malo ko pristao platiti.

Engleski mediji pišu kako Manchester United razmišlja i o prijevremenom raskidu ugovora. A u tome slučaju bi morali dobrano isprazniti blagajnu. Prema klauzuli, Ronaldu bi morali isplatiti 11 miliona eura.

Neprocjenjivo je iskustvo i znanje koje Cristiano donosi pa ako pristane na novu ulogu igrača s klupe koji više učestvuje sa savjetima i u mentoriranju suigrača, hoće li United zadržati svoju legendu, oprostiti mu grijehe i dati mu još jednu šansu, znat ćemo više nakon današnjeg sastanka. (24sata.hr) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje