Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

UG “Prijatelji FK Sloboda”: Mujkanović ne pripada uglednom krugu ljudi pa ih zato i ne može prepoznati na tribinama Tušnja

Preuzmite sliku

Tokom utakmice na stadionu Tušanj između Slobode i Željezničara koja se odigrala u subotu u Tuzli navijači Slobode smješteni na sjevernoj tribini podigli su transparent kojim su poslali poruku treneru Željezinačara Amaru Osimu.

Poruka “Amare, isti si k'o otac, zreo si za moždani” koju su Fukare uputile Osimu podigla je veliku prašinu u medijima i izazvala brojne osude.

Dan nakon utakmice saopćenjem za javnost oglasio se i FK Sloboda u kojem se klub sa Tušnja ogradio od kako kažu nepremijerene parole na transparentu pojedinih navijača na sjevernoj tribini stadiona Tušanj.

U saopćenju FK Sloboda još se navodi kako su članovi kolektiva FK “Željezničar” sportski prijatelji Slobode i da su uvijek su dobrodošli! Uz saopćenje u kojem se Sloboda ograđuje od postupka svojih najvatrenijih navijača upućeno je izvinjenje Ivici i Amaru Osimu, kao i njihovoj porodici.

Nakon saopćenja FK Sloboda reagovali su i pripadnici navijačke skupine Fukare Tuzla.

Nakon saopćenja navijačke skupine Fukare za sportski portal Sportsport.ba izjavu je dao predsjednik UO FK Sloboda Senad Mujkanović

Pročitao sam. Šta da kažem… Ističu da su BiH prošli uzduž i poprijeko u dvije godine druge lige, a jučer sam im gledao korteo, to su djeca od 15-16 godina… Dakle, tada nisu znali ni hodati i oni su sad kao navijači…Ja sam predsjednik Slobode, najstarijeg kluba u državi koji ima tradiciju i koji toliko dugo uveseljava onaj obični narod“, kazao je Mujkanović, te dodao.

Čitam i to oko Osima i Željezničara. Ne želim se vraćati u prošlost…Šta sada trebamo ljude s kojima smo ratovali ubijati kada ih sretnemo? Ne živi se od prošlosti. Sloboda ostaje ponos običnog naroda, vidimo mi da na tribinama nema uglednih ljudi, akademika i slično, već obični narod, radnička klasa i nogomet zbog toga i jeste najvažnija sporedna stvar na svijetu“.

O odlasku ne razmišlja, a Fukarama poručuje.

Neka ponude bolje, ja odmah odlazim. Ustvari, neka ponude bilo šta, a ne samo da kritikuju. Ne možete klub ostaviti bez Uprave. Opet mislim da je to stvar pojedinaca, koji ulaze besplatno na utakmice, a platimo im put na gostovanja. U Gabeli npr. nije bio nijedan, pa to se Slobodi nikada nije desilo. Nijedan navijač…Jedino sada kada grupu vode ti ljudi“, dodao je Mujkanović.

Potaknuti saopćenjem FK Sloboda i izjavom Mujkanovića sinoć se oglasilo i Udruženje građana “Prijatelji FK Sloboda” koji su putem svoje Facebook stranice uputili kratko saopćenje za javnost u kojem navode:

  • Obzirom da važećim Statutom FK Sloboda nisu propisani kriteriji po kojima neko od drugih nogometnih klubova postaje sportski prijatelj Slobode, smatramo da je predsjednik FK Sloboda u ostavci Senad Mujkanović današnjim saopćenjem izašao iz okvira svojih nadležnosti.

    Također, moramo se osvrnuti i na večerašnju konstataciju u vezi sa za prisustvom uglednih osoba na Tušnju i zaključiti da je prije moguće da v.d. predsjednik FK Sloboda ne pripada tom krugu ljudi, te ih stoga i ne može prepoznati. A od akademske zajednice jedino g. Jasmin Imamović ne posjećuje stadion Tušanj’, kaže se u saopštenju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje