Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

UEFA ne prašta: Velika kazna za beogradski Partizan

Preuzmite sliku

Beogradski Partizan će naredne dvije utakmice u evropskim takmičenjima kao domaćin igrati pred praznim tribinama.

UEFA je saopštila da je takvu odluku donijelo njeno lontrolno, etičko i disciplinsko tijelo (CEDB) “zbog rasističkog ponašanja navijača” na utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Malatyaspora.

“Crno-beli” su slavili rezultatom 3:1 i ako u Turskoj odbrane tu prednost, biće bez pomoći publike u play-off rundi kvalifikacija, a onda i na startu grupne faze Lige Evrope, ili u prvoj utakmici kvalifikacija za sezonu 2020/2021.

Partizan, koji je pred meč protiv Malatyaspora upozorio svoje pristalice da “ne pjevaju, ne recituju i ne ispisuju riječi pjesama ili parole koje su političke ili sadrže u sebi mržnju i pozivaju na nasilje”, još je bio “na tapetu” i zbog ubacivanja predmeta sa tribina, upotrebe pirotehničkih sredstava i blokiranih prolaza na tribinama. Po tom osnovu klub je kažnjen sa 24.250 eura.

“Crno-beli” su mnogo puta kažnjavani za slične prekršaje, a u eurotakmičenjima su posljednji put igrali na “zaključanom” stadionu u sezoni 2017/2018. protiv Videotona u play-off rundi kvalifikacija i onda protiv Dynama iz Kijeva u grupnoj fazi Lige Evrope. (Mondo.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,