Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U sudijskoj nadoknadi fudbaleri Slobode izborili remi protiv Širokog Brijega (FOTO+VIDEO)

Preuzmite sliku

U okviru 2. kola Premijer lige BiH večeras su na Stadionu Tušanj snage odmjerili FK Sloboda i NK Široki Brijeg. Fudbaleri Širokog Brijega i Slobode odigrali su odličan susret i na kraju podijelili bodove (2:2)

Veliku šansu Široki Brijeg imao je već u prvoj minuti susreta. Jović je nakon sjajne akcije nespretno šutirao a lopta je završila pored gola.

Fudbaleri Širokog Brijega stigli su do vodstva u 33. minuti susreta kada Dražen Bagarić koristi kontranapad i pogađa mrežu golmana Lakića. Kontranapadu je prethodila greška Almira Bekića.

Fudbaleri Slobode stigli su do poravnanja protiv Širokog Brijega kada je u finišu prvog dijela pogodak postigao Amer Bekić koji je sa oko 20-tak metara preciznim udarcem matirao gostujućeg golmana za 1:1.

Fudbaleri Širokog Brijega ponovo su poveli na Tušnju u 51. minuti susreta. Strijelac je bio Toni Jović, koji je sjajno pogodio iz okreta nakon dodavanja Dine Ćorića za novo vodstvo Širokobriježana (1:2).

Nakon primljenog gola fudbaleri Slobode su preuzeli incijativu u potpunosti, ovakva igra isplatila se u sudijskoj nadoknadi kada je sjajno pogodio 19-godišnji Maksimović za konačnih i zasluženih 2:2.

U narednom 3. kolu fudbaleri Slobode gostuju aktuelnom Prvaku BiH ekipi sarajeva, dok fudbaleri Širokog Brijega na Pecari dočekuju ekipu Radnika iz Bijeljine. (Tuzlanski.ba | Foto: E. Selimović)

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje