Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlak pojačao redove turskog Superligaša: Amar Rahmanović postao novi igrač Konyaspora

Preuzmite sliku

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine i dosadašnji član FK Sarajevo, Amar Rahmanović, novi je fudbaler turskog Superligaša Konyaspora.

Rahmanović je jutros otputovao u Tursku, gdje ga očekuju ljekarski pregledi nakon kojih će transfer i zvanično biti kompletiran.

Rahmanović je rođen u Tuzli, karijeru je započeo u Slobodi. Nakon dvije sezone igranja Premijer ligi, prelazi u Novi Pazar igrajući u srpskoj Superligi.

Nakon jedne sezone u srpskom vrhunskom rangu, Rahmanović se vratio u Bosnu i Hercegovinu i pridružio se prvoligašu Olimpiku, nakon kojeg u decembru 2015. potpisuje je za slovenski Maribor. Nakon provedene sezone u Mariboru, 2016. godine prelazi u Celje. te slijedi povratak u Bosnu i Hercegovinu i seli se u glavni grad naše države.

Amar Rahmanović u FK Sarajevo predstavljao je neizostavnu kariku šampionskog tima. U bordo dresu upisao je ukupno 102 nastupa, postigao 28 golova i upisao 25 asistencija.

Dio je šampionske generacije koja je ostvarila historijski uspjeh osvojivši prvu duplu krunu u sezoni 2018/19, zatim odbranila naslov prvaka, a zimsku pauzu u sezoni 2020/21 dočekala je neporažena na prvom mjestu.

Rahmanović će se u Konyasporu pridružiti još četvorici bh. fudbalera, jer za ovaj klub od ranije nastupaju Ibrahim Šehić, Deni Milošević, Amir Hadžiahmetović i Marin Aničić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,