Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla City: Spremni smo za Premijer ligu BiH, u Široki Brijeg ne idemo s bijelom zastavicom

Preuzmite sliku

Fudbalski Klub Tuzla City u nedjelju u okviru prvog kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine odlazi u goste ekipi Širokog Brijega.

Tuzlaci su izuzetno spremi za predstojeći susret, a proteklih mjesec dana obavili su kvalitetne i izuzetno naporne pripreme.

U okviru priprema odigrano je pet kontrolnih utakmica iz kojih su Tuzlaci u četiri slučaja izašli kao pobjednici.

Šef stručnog štaba Tuzla Cityja Slobodan Starčević nada se pozitivnom ishodu na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

“Najviše nas raduje početak Premijer lige BiH, a smatram da smo dovoljno spremni te da ćemo u prvoj utakmici protiv jedne od favorizovanijih ekipa pokušati napraviti dobru igru i dobar rezultat koji bi bio odličan uvod za ono što slijedi. Široki Brijeg je promijenio sastav, ali je i dalje kvalitetna ekipa. Čeka nas intenzivna i energetski zahtjevna utakmica”, izjavio je Starčević koji vjeruje u svoju ekipu.

U prvoj godini učešća u Premijer ligi Tuzla City želi osvojiti sredinu tabele, a u narednim godinama podići i pobjednički pehar.

“Idemo da se nadigravamo pa ko bude bolji neka pobijedi, mi u Široki Brijeg ne idemo sa bijelom zastavicom”, izjavio je Kapiten tima Ivan Kostić.

Stračeviću su u ovom trenutku na raspolaganju svi igrači, izuzev Aleksandra Milakovića koji zbog povrede u trenažnom procesu neće biti idućih šest mjeseci. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje