Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla City na Tušnju slavio pobjedu u gradskom derbiju

Preuzmite sliku

Susret 20. kola M:tel Premijer lige BiH na Gradskom stadionu Tušanj odigrali su FK Sloboda i Tuzla City. Pobjedu su slavili izabranici Husrefa Musemića rezultatom 2:0. 

Početak susreta obilježila je velika prilika za Tuzla City. Nakon što je Kurtalić srušio Brkića u kaznenom prostoru sudija je dosudio najstrožiju kaznu. Golubović je napravio dobru procjenu i odličnom intervencijom spasio svoj gol.

Nastavak susreta obilježila je igra sa dosta prekršaja na obje strane.

Pred kraj prvog poluvremena prilike Crnkića i Ubiparipa osujetio je golman Golubović,  koji je u oba navrata odlično intervenisao, dok je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Muminović odbranio šut glavom Dženisa Beganovića. Prvo poluvrijeme je okončano bez golova.

Početkom drugog poluvremena gosti preuzimaju incijativu što je rezultiralo golom u 48. minuti. Brkić se iskupio za promašeni penal, nakon centaršuta Crknića, glavom pogađa mrežu nemoćnog Golubovića.

Nekoliko trenutaka nakon pogotka odličnu priliku za goste propustio je Crnkić koji neometan glavom loptu šalje pored stative.

U 61. minuti meča novo vodstvo za goste, Rustemović je nakon asistencije Brkića glavom pogodio gol Golubovića za konačnih 2:0.

U narednom kolu fudaleri Slobode gostuju kod Olimpika, dok će Tuzla City ponovo na Tušnju ovaj put u ulozi domaćina snage odmjeriti sa Željezničarom. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje