Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla City ‘jednom nogom’ u polufinalu Kupa BiH: Rudar iz Prijedora ispratili sa 5 golova u mreži

Preuzmite sliku

Ubjedljiva pobjeda tuzlanskog sastava u prvoj utakmici četvrtine finala Kupa naše zemlje

Fudbaleri Tuzla Cityja pobijedili su prijedorski Rudar u prvoj utakmici četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine rezultatom 5:0, te se praktički plasirali u polufinale najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji. S druge strane, Prijedorčani, nisu uspjeli ponoviti igru iz prvog meča nastavka sezone protiv Borca, kada su dobrom igrom izbacili Banjalučane u ranoj fazi takmičenja.

Prva je zaprijetila domaća ekipa i to u 16. minuti susreta. Dino Ćorić je probio po desnoj strani i ubacio u sredinu gdje je bio Sedad Subašić koji je loše zahvatio loptu, te je ostalo 0:0 da bi četiri minute kasnije, novajlija, Đorđe Pantelić ubacio također sa desne strane za Eldina Mehmedovića čiji udarac je otišao pored gola golmana gostujućeg sastava.

U 22. minuti Karić je šutirao visoko preko gola Sekulića da bi tri minute kasnije Kamenčić skrivio najstrožiju kaznu nakon prekršaja na Panteliću, a siguran realizator jedanaesterca je bio Mićo Kuzmanović. Tuzlaci su do drugog gola stigli u 40. minuti susreta. Gavrić je ubacio sa lijeve strane, a Mehmedović iz drugog pokušaja udvostručio prednost domaćeg tima.

Nakon dobre igre gostiju, uslijedio je hladan tuš za Prijedorčane i to u režiji Miće Kuzmanovića. Ofanzivac Tuzlaka je u 66. minuti postigao četvrti gol za domaće da bi dvije minute kasnije postigao svoj treći gol na susretu i to nakon dodavanja Sedada Subašića, te praktički riješio pitanje polufinaliste Kupa BiH. Do kraja susreta je dosuđen jedanaesterac za goste u 79. minuti susreta, ali je Fejzić zaustavio Kovačevića, te je ostalo 5:0.

Revanš susret je na rasporedu 14. marta u Prijedoru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje