Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Turci pišu: Emre Belozoglu želi Edina Džeku

Preuzmite sliku

Mediji u Turskoj prenose informaciju da je Fenerbahce zainteresovan za dovođenje Edina Džeke (35) i da će njihov trener Emre Belozoglu (40) učiniti sve da dovede kapitena bh. reprezentacije.

Ova vijest je izazvala erupciju oduševljenja u redovima navijača Fenera koji naredne sezone želi napasti sami vrh turske Superlige, a za to im je potreban novi napadač.

Trener Fenerbahcea je legendarni turski veznjak, Emre Belozoglu i njegov prvi pik je Dijamant. U nekim drugim opcijama spominju se Oliver Giroud i Vedar Muriqi.

Fener je jedan od najpopularnijih klubova u Turskoj, te su drugi klub po broju osvojenih trofeja. Sezonu su okončali na trećem mjestu i izborili plasman u Europa Ligu.

Budućnost Edina Džeke je neizvjesna pogotovo nakon dolaska Jose Mourinha na mjesto trenera Rome. Portugalac bi rado imao Edina u svom timu, ali problem za rukovodstvo Vučice je njegova plata.

Džekin agent Alessandro Lucci uskoro će održati sastanak sa predstavnicima Rome nakon kojeg će sigurno biti mnogo jasniji razvoj situacije. Edin ima aktivan ugovor do 2022. godine, a sasvim sigurno da ponuda iz velikih klubova neće nedostajati.

Edin Džeko se nije našao na posljednjem spisku selektora Ivajla Peteva za mečeve sa Crnom Gorom i Danskom, a razlog za to je traženi odmor nakon naporne sezone. Bh. napadač trenutno odmara sa suprugom u Dubaiju. (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,