Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuga u domu čuvenog trenera: Preminula supruga Sir Alexa Fergusona, u braku bili 57 godina

Preuzmite sliku

Lady Cathy Ferguson, supruga bivšeg legendarnog menadžera Manchester Uniteda Sir Alexa Fergusona, umrla je u četvrtak u 84. godini, objavila je porodica. Porodica Ferguson potvrdila je smrt Lady Cathy saopćenjem u današnjim popodnevnim satima.

Cathy i Sir Alex upoznali su se kad je menadžer Uniteda imao 23 godine, 1964., a vjenčali su se dvije godine kasnije. U braku su proveli 57 godina. Dobili su tri sina, Marka 1968. godine, i blizance Jasona i Darrena 1972. godine.

  • “Duboko smo ožalošćeni što potvrđujemo jučerašnji odlazak Lady Cathy Ferguson, iza koje su ostali suprug, tri sina, dvije sestre, 12 unučadi i jedno praunuče. Porodica moli za privatnost u ovom trenutku s tim.”, rekla je porodica Ferguson u saopćenju.

  • Cathy Ferguson je podržavala svojeg muža Sir Alexa tokom po život opasnog krvarenja u mozgu koje je pretrpio u maju 2018.

    “Svi u Manchester Unitedu izražavaju iskreno saučešće Sir Alexu Fergusonu i njegovoj porodici povodom smrti Lady Cathy, voljene supruge, majke, sestre, bake i prabake, i kule snage za Sir Alexa tokom njegove karijere”, saopćio je engleski klub. (Sportske.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje