Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tri nova imena: Prosinečki objavio spisak za Finsku i Grčku

Preuzmite sliku

Selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine u fudbalu Robert Prosinečki danas je, na press konferenciji u prostorijama Nogometnog saveza naše zemlje, u Sarajevu, objavio spisak sa imenima igrača za oktobarske utakmice s Finskom i Grčkom za plasman na EURO 2020.

Novajlije na spisku za Finsku i Grčku su Mato Jajalo iz sastava Udinesea, te Izet Hajrović koji prethodnih godina nastupa za ekipu zagrebačkog Dinama kao i Armin Hodžić, napadač Videotona.

Evo ko će braniti boje naše zemlje u naredne dvije utakmice:

Na spisku se nalaze: 

Golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Jasmin Burić (Hapoel Haifa).

Odbrana: Darko Todorović (Holstein Kiel), Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dynamo Moskva), Ervin Zukanović (Al Ahli), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Eldar Ćivić (Ferencvaros), Marko Mihojević (Erzgebirge Aue), Adnan Kovačević (Korona), Zoran Kvržić (Rijeka).

Vezni red: Stjepan Lončar (Rijeka), Muhamed Bešić (Sheffield United), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Al Ahli), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo), Haris Duljević (Nimes), Mato Jajalo (Udinese).

Napad: Edin Džeko (Roma), Riad Bajić (Konyaspor), Armin Hodžić (Videoton), Edin Višća (Basaksehir), Izet Hajrović (Dinamo).

Zmajevi će Finsku dočekati na Bilinom polju, 12. oktobra dok će tri dana kasnije u Atini gostovati kod selekcije Grčke.

Bosna i Hercegovina je trenutno na četvrtom mjestu grupe J sa sedam osvojenih bodova nakon šest odigranih utakmica dok je Finska drugoplasirana sa 12, a Grčka je na petoj poziciji sa pet bodova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje