Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Treći ovosezonski trijumf: Tuzla City na Tušnju bolja od Olimpika

Preuzmite sliku

Fudbaleri Tuzla Cityja danas su na svom terenu ugostili ekipu Olimpika u susretu 5. kola Premijer lige BiH, a meč je okončan pobjedom domaćina rezultatom 3:2.

Dva tima ušla su u različitom raspoloženju u meč, ali su i jedni i drugi itekako imali motiva da pokažu da zaslužuju puni plijen u ovom susretu.

Sudija Frano Jelić u 17. minuti svira kazneni udarac za domaći tim koji je prema mišljenju većine prestrogo dosuđen. Tom prilikom je zbog protesta isključen trener domaćina Darko Vojvodić, a siguran realizator sa bijele tačke bio je Vojo Ubiparip.

  • Tuzlaci osokoljeni pogotkom brzo dolaze do novog. U 26. minuti je Nukić povećao prednost svog tima. Kapiten domaćih je iskoristio grešku odbrane Olimpika kojoj je pobjegao i pogodio je za sigurnih 2:0.

    Ipak, gosti se nisu predavali i već u 28. minuti stižu do pogotka. Osmanović se izborio za loptu na sredini terena i dodao je do Zebe, koji asistira za Milanovića, a ovaj na drugoj strani rutinski pogađa mrežu domaćina.

    U 61. minuti Džafić ubacuje iz kornera, a udarac Barišića glavom završava iza leđa Sušca, te je Olimpik bio u nezavidnoj poziciji.

    Gosti su krenuli intenzivno ka golu Tuzla Cityja koji se uglavnom opredijelio za čuvanje rezultata, ali nisu uspjeli da realizuju svoje šanse sve do sudijske nadoknade. U 92. minuti, Adnan Osmanović odlično koristi jednu dubinsku loptu i savladala golmana Azira Muminovića za konačnih 3:2. (Tuzlanski.ba)

    Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,