Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Transfer bomba u najavi: Barcelona pripremila bogatstvo

Preuzmite sliku

Barcelonu u ljetnom periodu očekuje nekoliko važnih promjena, a posebno interesantna trebala bi biti ”borba” za jednu od najudobnijih stolica evropskog fudbala – potraga za nasljednikom Luisa Enriquea.

Već se spekuliše brojnim imenima, a osim novog trenera, Barca će u potragu i za relativno velikim brojem pojačanja jer vrijeme za pospremanje svlačionice zrelije je nego ikad. Spominju se brojne zvijezde i sjajni omladinci koji su na radaru katalonskog velikana.

A posljednjih dana posebno je aktualiziran dolazak Alexandre Lacazetta iz Lyona, napadač koji i ove godine blista u dresu bivšeg prvaka Francuske.

Ovaj snažni napadač na meti je najvećih evropskih klubova u posljednjih nekoliko prelaznih rokova, ali uporni francuski velikan odlijeva monstruiznim ponudama. Pitanje je samo – dokad. Jer, koliko god finansijski stabilan bio, Lyon nije dovoljno bogat da plati svoju ”zlatnu koku”.

A i Barcelona vapi za napadačem njegovog kalibra s obzirom na činjenicu da se Paco Alcacer nije dobro uklopio u postavku Blaugrane. Doduše, i sam Francuz je nedavno kazao da bi mu teško bilo odbiti ponudit s Nou Campa. Vidjećemo, očekuje nas vruće ljeto i nekoliko izuzetnih poslova u pripremi. Lacazette će sigurno biti jedna od zvijezda prelaznog roka. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,