Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Totti i Džeko ušli s klupe i kreirali preokret za slavlje Rome

Preuzmite sliku

Roma je gubila 1:2, a onda je prvo Totti sjajnim udarcem iz slobodnjaka izjednačio da bi Džeko u 87. asistirao El Shaarawyju za konačnih 3:2

Roma je u uzbudljivoj utakmici na stadionu Comunale Luigi Ferraris u Genovi protv Genoe slavila 3:2 te tako barem privremeno izbila na drugo mjesto s bodom prednosti u odnosu na Napoli.

Mohamed Salah je već u šestoj minuti zabio za vodstvo ‘vučice‘, no u 13. je izjednačio Panagiotis Tachtsidis.

U prilično otvorenoj utakmici Stephan El Shaarawy je do kraja prvog poluvremena promašio čak tri velike prilike u 21., 32. i 37. minuti utakmice, no na odmor se otišlo s 1:1.

U 65. minuti Leonardo Pavoletti je bio sam u šesnaestercu i nakon asistencije Tomasa Rincona lijepo zabio ispod prečke za 2:1 domaćina koji se mučio u sredini terena bez Miralema Pjanića koji danas nije bio niti na klupi.

I kada se činilo da bi Roma mogla pokleknuti ponovno se ukazao veliki Francesco Totti koji je u igru ušao u 59. minuti umjesto Perottija. Izborio je Totti slobodni udarac na nekih 20 metara iskosa s lijeve strane u 77. minuti. Izveo je to Daniele De Rossi i kratko dao do Tottija koji je topovski zabio u golmanov ugao za izjednačenje. Totti je probao i tri minute kasnije, ali ovaj put nije bio precizan.

Roma je u 87. ipak stigla do pobjede. Edin Džeko je poslao loptu u šesnaesterac, a tamo ju je dočekao El Shaarawy i zabio u desne rašlje za slavlje ‘vučice‘. U doslovno zadnjim sekundama Geona je imala veliku prilika za remi, ali sjajno je Wojciech Szczesny obranio pokušaj Diega Capela. (Goal.com)

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje