Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Težak poraz Slobode od Domžala u prijateljskom susretu

Preuzmite sliku

Nakon što su u odličnom susretu savladali prvaka Slovenije, izabranici Husrefa Musemića danas su sa ubjedljivih 6:1 poraženi od ekipe Domžala.

Fudbaleri Domžala su već nakon 23. minute susreta na svom kontu imali, za navijače Slobode nestvarnu prednost od 4:0. Mrežu golmana Slobode pogađali su Brachi, Balkovec (dva puta) i Vuk. Rezultatom od 4:0 okončano je prvo poluvrijeme koje je obilježila loša igra u odbrani crveno-crnih koji nisu imali rješenje za napade razigranih Slovenaca.  U prvom poluvremenu fudbaleri Slobode imali su priliku da smanje vodstvo preko Karića i Stjepanovića ali u oba slučaja mreža golmana Domžala ostane netaknuta.

U nastavku utakmice, prvi su zaprijedili fudbaleri Slobode, ali je Stjepanović bio neprecizan. U 58. minuti u kaznenom prostoru Merzić je srušio Brachija, isti je izveo najstrožiju kaznu ali je Pirić zakratko odbranio svoj gol, jer je na loptu natrčao Vuk i postigao peti gol za svoj tim. Karić je na asistenciju Zebe imao još jednu izvrsnu priliku za postizanje gola ali je naalost nije iskoristio.

Ipak fudbaleri Slobode uspjevaju postići počasni pogodak, kojeg je postigao Ivan Fatić, koji je jednu odbijenu loptu pospremio u gol Domžala za rezultat 5:1. Za konačnih 6:1 pobrinuo se Dominik Ivkić koji je pred kraj susreta savladao drugog golmana Slobode, Filipa Erića.

Domžale: Milić, Brachi, Vetrih, Juninho, Vuk, Žužek, Repas, Volarič, Blažič, Balkovec, Majer

Sloboda: Pirić, Kostić, Džidić, Karić, Efendić, Zeba, Ordagić, Stjepanović, Govedarrica, Veselinović, Merzić. Za Slobodu su još igrali: Erić, Fatić, Krpić, Grahoac, Lazevski, Mehidić, Todorović i Zec.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,