Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Težak ispit: Hadžibegić na treningu otkrio koji će se sastav suprostaviti Portugalcima

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Tim Faruka Hadžibegića čeka najteži mogući ispit – gostovanje kod Portugala u Lisabonu.

Za povoljan rezultat u portugalskoj prijestolnici Zmajevi će morati pokazati mnogo više nego u prva dva kola protiv Islanda i Slovačke.

Hadžibegić u odnosu na prve dvije utakmice ne može računati na Ermedina Demirovića i Radeta Krunića, a u tim se vraćaju Sead Kolašinac, Miralem Pjanić pa i Edin Džeko, koji je zbog problema s povredom igrao tek pola sata protiv Slovačke.

Zmajevima se vraćaju po kvalitetu trojica najboljih fudbalera, a uz navedene izostanke jasno je da će bh. tim na travnjaku izgledati znatno drugačije nego protiv Islanđana i Slovaka.

Jedna fotografija s jutrošnjeg treninga otkrila je mogući sastav za meč s Portugalom.

Dok je Hadžibegić na centru okupio sve saradnike i reprezentativce, igrači su imali dvije različite boje markera, a većina je nosila zelene.

  • Ako je suditi po tome, utakmici u Lisabonu bh. tim mogao bi početi u sastavu: Šehić, Dedić, Ahmedhodžić, Saničanin, Barišić, Kolašinac, Cimirot, Hadžiahmetović, Pjanić, Stevanović, Džeko.

    Hadžibegić je i u prve dvije utakmice od prve minute na teren poslao trojicu stopera, samo što sada velike šanse da počne meč ima debitant Barišić, a u tom slučaju na klupi bi ostao Miličević.

    Ne bi to bila jedina promjena u zadnjoj liniji, s obzirom na to da povratkom Kolašinca na klupu seli Gazibegović.

    Također, Cimirot bi “uskočio” u startnih 11 umjesto Tahirovića, Pjanić mijenja Krunića, Stevanović Demirovića, a Džeko Prevljaka.

    Utakmica Portugal – BiH igra se u subotu od 20.45 sati.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,