Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Talijani pišu da je Mourinho ljut na Edina Džeku

Preuzmite sliku

Talijanski mediji pišu da je portugalski trener Jose Mourinho ljut na našeg Edina Džeku zbog načina na koji je otišao iz Rome.

Navodno, Mourinho je računao na Džeku u narednoj sezoni, ali kapiten naše selekcije je tokom zime imao dogovor sa čelnicima Rome da može napustiti klub ukoliko dođe zadovoljavajuća ponuda.

Tamošnji mediji tvrde da je Mourinho bio razočaran odlukom Edina da ode u Inter, jer je planirao da Dijamant bude prvi napadač rimskog tima u narednoj sezoni.

Portugalac ga zbog toga nije uvodio u igru u prijateljskoj utakmici protiv Betisa i Džeko je odvojeno trenirao dok su trajali pregovori dva tima.

Naš napadač je u srijedu stigao u Milano, obavio ljekarske preglede, dobio šal od najljućih navijača Intera, a još se samo čeka zvanična potvrda transfera aktuelnog šampiona Italije.

Talijanski novinari su saznali kako je u Inter došao besplatno, uz klauzulu da će Roma zaraditi 1,8 miliona KM ako se Inter plasira u Ligu Šampiona.

Inače, Inter će u narednoj sezoni igrati grupnu fazu Lige Šampiona, dok će Roma preko play-offa pokušati izboriti grupnu fazu Koferencijske lige.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,