Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svojim talentom je puno obećavao, a onda je doživio krah: Bivša zvijezda Reala danas se bavi glumom

Preuzmite sliku

Sjećate li se Roystona Drenthea? Kad je taj izuzetno talentovani 20-godišnji mladić za 14 miliona eura stigao iz Feyenoorda u Real 2007. godine i u debiju zabio gol s 40 metara, samo rijetki nisu vjerovali da će napraviti veliku karijeru.

Međutim, ubrzo se pokazalo da je jedan od najvećih promašaja Kraljevskog kluba. Bio je sklon incidentima, sve je više vremena provodio po zabavama i naslovnicama tabloida nego na terenu i ubrzo je pao u zaborav. Tokom boravka na Santiagu Bernabeuu Drenthe je odigrao 46 utakmica, dvije sezone igrao je i na posudbama u Herculesu i Evertonu, a Madrid je konačno napustio u ljeto 2012.

Kasnije je igrao za Alaniju, Reading, Sheffield, Kayseri, Baniyas iz UAE-a. Ni u jednom od ovih klubova nije ostao dulje od godine dana. Prije dvije godine je uzeo jednogodišnju pauzu od fudbala i posvetio se muzici. Postao je reper pod umjetničkim imenom Roya2Faces. Objavio je čak i jednu pjesmu koja se zove ‘Paranoia’.

Lani se pokušao vratiti fudbalu i pristupio je Sparti iz Rotterdama, ali i tamo se zadržao samo godinu dana. Premda su brojke bile solidne – 32 utakmice i pet golova.

Nedavno su ga pitali zašto nije napravio veću karijeru, a bio je strašan potencijal i velik talenat. Drenthe je kratko rekao:

“Jednostavno je – razlog je moj pristup sportu i nikakav mentalitet.”

Danas je član holandskog amaterskog kluba Kozakken Boysa, a Marca je objavila vijest da se posvetio glumačkoj karijeri. Pojavio se u seriji Mocro Maffia koja se prikazuje u Holandiji. Drenthe je na Instagramu objavio fotografiju sa snimanja i otkrio da mu je gluma novi izazov.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje