Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Susret bez golova: Fudbaleri Slobode i Mladosti DK remizirali na Tušnju

Preuzmite sliku

Na stadionu Tušanj u Tuzli fudbaleri Slboode i Mladosti su u okviru 20. kola BHT Premijer lige BiH odigrali susret bez golova 0:0. 

Prvih 45 minuta utakmice na stadionu Tušanj između Slobode i Mladosti iz Doboja kod Kaknja protekao je u bezidejnoj igri bez konkretnih akcija i prilika. Domaća publika nije mogla uživati u pretjerano lijepom izdanju svojih ljubimaca pa je prvih 45. minuta okončano bez golova ali i bez izglednijih prilika za postizanje gola.

Početak drugog poluvremena obilježila je jednako bezidejna igra na obje strane.

Trener Mladosti Fahro Šolbić u drugom poluvremenu imao je velikih problema zbog povreda. Prvo je Aladin Isaković morao da napusti utakmicu u 54. minutu, a samo par minuta kasnije i Semir Pezer je morao vani, a umjesto njega je ušao Bahrudin Atajić.

Trener Slobode Gradimir Crnogorac u želji da njegov tim postigne pogodak uveo je u igru mladog Smajića, te iskusne Husejinovića i Bekrića. Husejinović je u 82. minuti opobao šut sa ivice kaznenog prostora ali je lopta otišla iznad gola.

U sudijskoj nadoknadi priliku za pogodak iz slobodnog udarca imao je i Samir Bekrić ali je lopta “završila” na živom zidu.

Fudbaleri Slobode su do kraja susreta imali dominaciju na terenu i veći posjed lopte ali to nije bilo dovoljno za postizanje gola, pa je susret na Tušnju okončan bez pobjednika, rezultatom 0:0. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,