Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sulejman Krpić o Edinu Džeki: Uvijek mi se sviđao njegov stil igre, drago mi je da zabija golove (VIDEO)

Preuzmite sliku

Roma našeg Edina Džeke u osmini finala Evropske lige ima težak zadatak ukoliko žele izboriti plasman među osam najboljih u ovom takmičenju.

Naime, popularna Vučica za protivnika ima francuski Lyon. Prije prvog meča sa francuzima očekuju ih još tri izuzetno teške utakmice. Već u nedjelju u okviru Serie A gostuju Interu, a samo dva dana nakon te utakmice očkuje ih i prvi polufinalni meč Kup-a Italije protiv Lazia također u gostima.

Vremena za predah neće biti ni nakon te utakmice jer im u okviru 27. kola u goste dolazi veoma neugodni Napoli, a onda slijedi prva utakmica osmine finala Evropske lige.

Za kapitena reprezentacije BiH, najboljeg strijelca Evropske lige i Serie A Edina Džeku i njegove saigrače bit će to veliki izazov.

Igrati istovremeno na tri fronta i tresti protivničke mreže može samo vrhunski napadač kakav je naš Edin Džeko koji po mnogima igra sezonu karijere u Romi.

Danas smo na press konferenciji FK Sloboda od prvog strijelca BH Telecom Premijer lige BiH Sulejmana Krpića zatražili komentar za sjajne partije Džeke u Romi.

“I sam sam napdač, u posljednje vrijeme dosta pratim igre Džeke. Imam osjećaj da sve što je radio da mu se sada isplaćuje. Edin je za mene uvijek bio dobar igrač i često je davao važne golove za svoj tim. Sviđa mi se njegov stil igre i drago mi je što mu dobro ide” – kazao je Sulejman Krpić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje