Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sudski izvršitelji redovno od Slobode na dan utakmice oduzimaju novac od prodatih ulaznica

Preuzmite sliku

Sudskim izvršiteljima subota nije neradni dan kada od FK Sloboda treba izuzeti novac od prodatih ulaznica.

Samo jedna od stvari zbog koje je bivši predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić odlučio da se povuče sa pozicije prvog prvog čovjeka kuba bila je posjeta sudskih izvršitelja na utakmici između Slobode i Mladosti iz Doboj Kaknja kada su došli da “plijene novac” od prodatih ulaznica zbog dugova napravljenih ranijih godina.

Tada je Husić rekao da se kapije stadiona otvore i da se ne naplaćuje ulaz. Odmah nakon utakmice Musemić je podnio ostavku a nedugo nakon toga Azmir Husić je odlučio da se povuče i otputuje u SAD.

Da Sloboda ima nešto od nepokretne ili pokretne imovine u svom vlasnišvu vjerovatno bi i to već davno bilo oduzeto. Ali ovako sudski izvršitelji moraju čekati vikend kada Sloboda igra na domaćem terenu i oduzeti i ono malo novca što se prikupi od prodaje ulaznica.

Nakon odlaska Husića sudski izvršitelji nastavili su dolaziti na Tušanj i po nalogu suda oduzimati novac iz blagajne prikupljen od prodaje ulaznica. Ukoliko se ovaj trend nastavi postoji velika vjerovatnoća da će to biti kap koja će preliti čašu i kod osoba koje trenutno vode brigu u FK Sloboda.

Ne postoji ništa sporno u izvšrnim sudskim presudama u slučajevima “Zoletić” prevoz radnika Rudnika “Kreka” Hotel “Hollywood” i dr. ali postavlja se pitanje kako je moguće da se samo Slobodi smije doći na utakmicu i tražiti novac od ulaznica kada se zna da skoro svi bh. Premijerligaši imaju po najmanje jednu sličnu presudu ali njima nikada kako saznajemo sudski izvršitelji nisu “pokucali na vrata” na dan kada igraju domaću utakmicu.

Tako su sudski izvršitelji po nalogu predsjednika Općinskog suda u Tuzli posjetili Tušanj i na dan utakmice sa Zrinjskim te oduzeli određenu količinu novca prikupljenu od prodaje ulaznica.

Ovakvom metodom da bi se od Slobode naplatila sva dugovanja i potraživanja uzmemo li u obzir cijenu ulaznice i prosječan broj gledalaca na Tušnju po sevemu sudeći sudski izvršitelji bit će redovni na Tušnju kada igra Sloboda uz to će zaraditi “crvenu dnevnicu” za rad vikendom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje