Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stotine navijača u Buenos Airesu poručilo Messiju da ne ide iz reprezentacije (FOTO)

Preuzmite sliku

Stotine argentinskih navijača okupilo se u subotu u Buenos Airesu kako bi podržali Lionela Messija i zatražili njegov ostanak u reprezentaciji Argentine nakon odluke o napuštanju državnog tima.

Nakon novog razočaranja i četvrtog poraza u finalima s Argentinom, Messi je nakon svog 112. nastupa u dresu “gaučosa” odlučio reći zbogom.

Argentinci su se uprkos kišnom vremenu odazvali pozivu predsjednika Argentine Mauricia Macrija i fudbalske legene Diega Maradone kako bi pozvali Messija da razmotri odluku o napuštanju reprezentacije.

Navijači su se okupili ispred spomenika Obelisco, u centru Buenos Airesa Gdje navijači tradicionalno slave sportske uspjehe.

Držeći transparente “Lio, ne idi” i govoreći u superlativu o fudbalskoj zvjezdi, navijači su zamolili Messija da revidira svoju odluku.

“Postoji izreka da se jednom u 500 miliona godina rađa jedan Messi i mi u tome uživamo, zato moramo biti zahvalni što živimo u ovom trenutku”, poručio je jedan od navijača.

Messi je nakon poraza Argentine od Čilea u finalu Copa Americe u SAD-u najavio okončanje reprezentativne karijere.

Moja reprezentativna karijera je gotova. Učinio sam koliko sam mogao. Boli me što nisam postao prvak“, rekao je 29-godišnjak. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,