Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stadion “Tušanj”: U toku ugradnja novog automatskog sistema za navodnjavanje (FOTO)

Preuzmite sliku

Radovi predviđeni Projektom odnose se na unapređenje infrastrukture na stadionu „Tušanj“ u Tuzli.

Danas su počeli radovi i realizacija Projekta „Unapređenje infrastrukture na stadionima Premijer lige BiH“ koja je potpisana od strane Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, kojeg predstavlja Nihad Hodžić, koordinator za infrastrukturu, stadione i bezbjednost, FK „Sloboda“, koju predstavlja Mirsad Muharemagić, predsjednik skupštine i Općina Tuzla, koju predstavlja Jasmin Imamović, načelnik.

  • tusanj-navodnjavanje (1)
  • Dogovorena je zajednička realizacija Projekta “Unapređenje infrastrukture na stadionima Premijer lige BiH“ između Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH kao implementatora projekta od strane UEFA-e, Općine Tuzla i FK „Tuzla“, a na osnovu aplikacije FK „Sloboda“ prema NS/FS BiH br. 11- 9/13 od 27.09.2013.godine i pisma podrške projektu Općine Tuzla br. 02-05-7391-2013 od 26.09.2013.godine.

  • tusanj-navodnjavanje (3)
  • Radovi predviđeni Projektom odnose se na unapređenje infrastrukture na stadionu „Tušanj“ u Tuzli, a kako je predviđeno aplikacijom i usaglašeno sa stručnim službama NS/FS BiH:

     a) Ugradnja novog automatskog sistema za navodnjavanje u glavni teren stadiona;

    b) Aerifikacija i zasijavanje čitave površine glavnog terena stadiona;

    c) Izgradnja pomoćnog terena od vještačke trave (45,50mx28,00m);

    Ukupna vrijednost obezbjeđenih finansijskih sredstava iznose:

    143.000,00KM od čega je:

    – udio NS/FS BiH putem programa pomoći UEFA-e 107.570,00KM i

    – udio Općine Tuzla 35.430,00KM.

  • tusanj-navodnjavanje (2)
  • Perrot impulsni sistem za navodnjavanje ima dugi radni vijek i visoku pouzdanost a sve je rezultat jednostavne konstrukcije i izrade kvalitetnih materijala. Sistem koji nema zupčanika i brzina gibanja pokretnih dijelova osigurava pouzdan rad sistema više od 20 godina.

    Perrot impulsivni sistemi za navodnjavanje imaju veliku otpotnost na zamrzavanje i veoma jednostavnu pripremu za prezimljavanje, sa instalacijom s impulsivnim zaljevačima PERROT sve je puno jednostavnije jer sistem ne treba prazniti.

    Dobija se dvostruko kraće vrijeme za zaljevanje koje se dobija manjim brojem sekcija sistema i velikim kapacitetom zaljevača, što dovodi do užtede vode i vremena zaljevanja glavnog terena stadiona „Tušanj“.

  • tusanj-navodnjavanje (4)
  • Nemogućnost povrede igrača osigurana je ugradnjom prskalica u teren.

    Nakon 6 mjeseci rigoroznog testiranja sistema za navodnjavanje za trenutno najmoderniji europski stadion ALLIANZ ARENA izabran je PERROT sistem za navodnjavanje.

    U zadnjih 20 godina, sa impulsnim sistemom za navodnjavanje izvedeno je više od 5000 instalacija automatskog navodnjavanja na svim kontinentima. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,