Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slobodi bod na Grbavici umjesto tri: Sudija Došlo nije svirao čist penal za Slobodu (VIDEO)

Preuzmite sliku

U okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode gostovali su na Grbavici kod ekipe Željezničara. Meč je završen bez golova i podjelom bodova.

Sloboda je bolje otvorila meč na Grbavici i prvi dobar pokušaj tim Zlatana Nalića imao je u 5. minuti utakmice kada je Vidović sa distance uputio udarac ka golu Željezničara ali njegov šut bio je izblokiran.

U 10. minuti snažnim udarcem zaprijetio je i Said Husejinović ali lopta odlazi preko gola.

U prvih pola sata utakmice domaći igrači skoro da nisu ozbiljnije zaprijetili golmanu Slobode Vuklišu.

Prvu pravu šansu Željezničar je imao u 31. minuti kada je Pavić ubacio loptu, Vukliš otišao u prazno, ali Krpić ne uspijeva da na pravi način zahvati loptu.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja na Grbavici pa se na odmor otišlo kod rezultata 0:0.

U nastavku susreta prvi je zaprijetio Željezničar ali je nakon dobre akcije Pavić poslao loptu preko gola, igrala se 47. minuta.

U 60. minuti nakon jednog ubačaja Vidović ulazi u šesnaesterac, Kjosevski ga ruši ali sudija Došlo odmahuje rukom i pokazuje da se meč nastavi. Nije bilo najstrožnije kazne u korist Slobode uprkos protestu gostujućih fudbalera.

Tri minute kasnije Zec se našao u dobroj prilici za Željezničar, uputio je udarac ka golu Slobode ali Vukliš je sjajno intervenisao i otklonio opasnost.

Said Husejinović u 67. minuti napravio je prodor po desnoj strani ušao u šesnaesterac Željezničara ali umjesto da uposli nekoga od svojih saigrača bio je sebičan i odlučio se za udrac ka golu koji je bio očajan. Na kraju pogađa spoljni dio mreže.

U posljednjim minutama utakmice u najboljoj prilici da Željezničaru donese pobjedu našao se bivši fudbaler Slobode Asim Zec koji je sa nekoliko metara uputio udarac ali lopta je otišla preko gola.

Do posljednjeg sudijskog zvižduka na terenu se nije događalo ništa zanačajno pa je susret između Željezničara i Slobode okončan bez golova i podjelom bodova. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,