Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda, Široki Brijeg, Radnik i Željezničar u polufinalu Kupa BiH

Preuzmite sliku

Nakon Slobode i nogometaši Radnika, Širokog Brijega i Željezničara danas su u revanš mečevima izborili plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Radnik je u uzvratnom susretu četvrtfinala u Bijeljini odigrao neriješeno 1:1 s Radničkim, ali je prošao dalje zahvaljujući pobjedi u prvom meču u Lukavcu rezultatom 2:0.

Široki Brijeg je prošao u polufinale uprkos porazu od Mladosti u Kaknju sa 1:0, s obzirom na trijumf u prvom meču na Pecari od 3:1.

Široki i Radnik u polufinalu su se pridružili Slobodi, koja je u dvomeču četvrtfinala bila bolja od Sarajeva.

Željezničar je u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa BiH večeras na Grbavici pobijedio banjalučki Borac sa 2:1 te s ukupnih 4:1 izborio dalji plasman.

Pogodak za Željezničar postigao je Miroslav Stevanović u 7. minuti, a u 88. minuti Marjanović je pogodio za izjednačenje. Pobjedu Željezničaru donio je Đermanović u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Susret je protekao u izjednačenoj igri, bez mnogo prilika. Željezničar je praktično iz prve prilike došao u vodstvo. U 7. minuti nakon jednog konranapada Memija je sa desne strane ubacio loptu u šesnaesterac Borca, a Siniša Stevanović je udarcem glavom sa sedam metara matirao golmana banjalučkog tima Branislava Ružića.

Zadovoljan ranim vodstvom kojim je došao do velike prednosti, računajući i prvi meč u Banjoj Luci, Željezničar je prepustio inicijativu gostima iz Banje Luke, koji do finiša nisu uspjeli stvoriti nijednu ozbiljnu priliku.

U posljednjih pet minuta, kada su igrači oba tima jedva čekali kraj utakmice, postignuta su još dva gola. Prvo je Marjanović u 88. minuti dobro reagirao u šesnaestercu Željezničara i ispred svog čuvara poslao loptu u mrežu za izjednačenje, dok je Đermanović u posljednjim trenucima utakmice pogodio za pobjedu Željezničara.

Inače, obje ekipe nastupile su u kombinovanim sastavima s obzirom na to da su i Mulalić i Sredojević odmarali nekoliko standardnih igrača.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,