Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda poražena u Gabeli od pretposljednjeg GOŠK-a sa 3:2

Preuzmite sliku

U okviru 26. kola BH Telecom Premijer lige BiH fudbaleri Slobode gostovali u su u Gabeli kod ekipe GOŠK-a i pretrpjeli poraz rezultatom 3:2.

Na samom početku utakmice Sloboda je u prvim minutama imala više loptu u svom posjedu ali su ipak domaćini uspjeli se osloboditi početnog pritiska gostiju i doći do dva vezana kornera, međutim nije bilo veće opasnosti za Muminovića.

U nastavku su igrači GOŠK-a preuzeli incijativu što im se isplatilo već u 15. minuti kada preko Ramića koji nakon ubačaja dobro šutira glavom, matira golmana Slobode i dovodi svoj tim do rezultatske prednosti od 1:0.

Nakon rezultatske prednosti fudbaleri GOŠK-a nastavili su igrati u dobrom ritmu što im je omogućilo da kontrolišu meč.

Tim Zlatana Nalića se oko 30. minute meča uspio malo osloboditi pritiska domaćih i doći do nešto većeg posjeda lopte ali bez konkretnih akcija za izjednačenje.

U 37. minuti Sloboda je zaprijetila ali nije bilo promjene rezultata. Sjajnu priliku za poravnanje rezultata Sloboda je imala preko Vidovića u 41. minuti ali ostalo je 1:0 za GOŠK čime je i okončano prvo poluvrijeme.

U nastavku utakmice Sloboda je kontrolisala loptu, a 56 minuti preko Barabana uspjeli su ‘crveno-crni’ krunisati inicijativu i dolaze do poravnanja rezultata 1:1.

Međutim, radost gostiju potrajala je samo minutu jer je strijelac prvog gola Ramić na asistenciju Gržana ponovo zatresao mrežu Slobode i vratio prednsot GOŠK-u, bilo je 2:1.

U 65. minuti Ramić je mogao do het-tricka na ovom meču jer se našao u stopostotnoj prilici ali je ostalo 2:1.

Sloboda je u nastavku ponovo imala više loptu u svom posjedu i to su iskoristili na najbolji mogući način tako što su po drugi put na ovom meču došli do izjednačenja, ovog puta preko Vidovića koji je eurogolom poravano rezultat na 2:2.

Domaći su u nastavku tačnije u 82. minuti odigrali sjajnu akciju nakon koje su poveli sa 3:2. Strijelac gola za tim iz Gabele bio je Kulović.

Uslijedilo je veliko slavlje fudbalera i navijača GOŠK-a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka jer su domaći uspjeli da upišu veoma važna tri boda.

Sloboda nakon današnjeg poraza ostaje sedmoplasirana ekipa na tabeli sa 34 osvojena boda, dok će GOŠK kao pretposljednji tim i dalje voditi veliku borbu za opstanak u drušvu najboljih.

NK GOŠK: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz, Aletić, Kulović, Gržan, Đajić, Vukoja, Ramić, Vego.

FK Sloboda: Muminović, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Ćivić, Hadžanović, Ignjatović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,