Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda poražena na Koševu od Sarajeva golom Crnikća u 20 sekundi utakmice (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 7. kola Lige za prvaka BiH fudbaleri Slobode poraženi su večeras na stadionu Koševo od ekipe Sarajeva minimalnim rezultatom 1:0.

Razlog za slavlje domaći navijači imali su već u prvoj minuti utakmice kada na asistenciju Duljevića do Crnkića dolazi jedna dubinska lopta koju fudbaler Sarajeva prihvata i bez većih problema matira golmana Sloboda Azira Muminovića.

Sloboda je nakon primljenog pogotka uspjela se osloboditi pritiska Sarajeva i preko Asima Zeca gosti su pokušali poravnati rezultat ali je odbrana Sarajeva uspjela da pravovremeno otkloni opasnost.

U 26. minuti Hebibović je za Sarajevo dva puta šutirao, prvi put je odbranio Muminović, a drugi put je lopta otišla pored gola.

U nastavku utakmice Sarajevo nastavlja sa presingom na odbranu Slobode, uspjeli su stvoriti nekoliko solidnih prilika ali zahvaljujući prije svih sjajnim odbranama mladog golmana Slobode Azira Muminovića na odmor se otišlo kod rezultata 1:0.

U drugom poluvremenu Sloboda je zaigrala dosta bolje i u samo nekoliko minuta tim Vlade Jagodića uspijeva da pred golom Sarajeva stvori nekoliko dobrih prilika ali promjene rezultata nije bilo.

U 51. minuti Hairlahović je šutirao s 20 metara, lopta odlazi pored gola. Samo tri minute kasnije Tandir je pogodio stativu. U 60. minuti veliku grešku Sarića ne koristi Asim Zec koji šutira visoko preko gola.

U narednoj akciji još jedna sjajna odbrana Muminovića nakon što je Duljević fenomenalno uposlio Crnkića, ali golman Slobode bilježi još jednu sjajnu intervenciju.

U posljednjih 20. minuta utakmice tempo igre bio je nešto slabiji, a šef struke Slobode Vlado Jagodić priliku pruža mladim igračima Hodžiću i Smajiću.

Zadnjih desetak minuta utakmice na Koševu obilježio je jak pljusak.

Sloboda je u sudijskoj nadoknadi imala priliku da poravna rezultat ali  Stjepanović slabo izvodi korner nakon čega je uslijedio napad Sarajeva preko Ahmetovića koji se nije najbolje snašao i iz izgledne situacije šutira pored gola večeras najboljeg pojedinca u redovima Slobode Azira Muminovića. Samo nekoliko sekundi kasnije sudija je označio kraj utakmice. (Tuzlanski.ba)


Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje