Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda ostvarila prvu domaću pobjedu u Ligi za prvaka (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U okviru 8. kola Lige za prvaka BiH fudbaleri Slobode danas su na Tušnju odmjerili snage sa ekipom Radnika iz Bijeljine i slavili zasluženu pobjedu rezultatom 2:0. 

Tim Vlade Jagodića zasluženo je ostvario pobjedu rezultatom 2:0 pred rekordno malim brojem gledalaca ove sezone. Crveno-crne sa tribina posmatralo je oko 600 gledalaca.

Domaći fudbaleri su od prve minute krenuli snaženo sa napadima kako bi što ranije stigli do rezultatske prednosti.

Razlog za slavlje igrači Slobode imali su već u ranoj 12. minuti kada Miloš Kalezić koristi spuštenu loptu i postiže veoma lijep pogodak za vodstvo svoje ekipe.


U nastavku susreta Radnik je uspio u nekoliko navrata da loptu unese u šesnaesterac Slobode ali većih problema za golmana Muminovića nije bilo.

Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 1:0 za Slobodu.

Samo pet minuta fudbalerima Slobode bilo je dovoljno nakon odmora da udvostruče prednost. Sjajno ubacivanje Aleksandra Subića fenemenalno koristi štoper Slobode Adnan Salihović koji skače sa oko 10-tak metara i glavom matira golmana Radnika.


Najbolju šansu Radnik nije iskoristio u 63. minuti kada skoro sa gol-crte odbrana Slobode izbacuje loptu i otklanja opasnost.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa su fudbaleri Slobode zabilježili prvu domaću pobjedu u ligi za Prvaka.

U kombinaciji za ovu utakmicu nije bilo Mladena Veselinovića iz razloga poznatih treneru Vladi Jagodiću.

  • Neočekivano izostala je i podrška “najvjernijih” navijača Fukara koji nisu organizovano bodrili Slobodu u ovom susretu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje