Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda na Tušnju dočekuje Mladost DK: “Ovo nam je treća utakmica u sedam dana, označena kao jedna od najtežih”

Preuzmite sliku

Na stadionu Tušanj održana je konferencija za medije povodom utakmice 8. kola Prve lige FBiH, a prisutnim medijima obratili su Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda, pomoćnik Darko Mitrović i fudbaler Slobode, Tarik Kapetanović.

Tokom uvodnog obraćanja šef stručnog štaba Zlatan Nalić, označio je naredni susret Slobode kao jedan od najtežih u ovoj sedmici.

– Što se tiče naše utakmice protiv Željezničara, odigrana je, upisali smo pobjedu, jutros smo završili analizu i to smo arhivirali tako da je fokus usmjeren prema našem sljedećem protivniku, a to je Mladost Doboj Kakanj. To smo već u početku označili kao crveni dan zato što nam ta utakmica dolazi nakon gustog rasporeda. Odigrali smo šest utakmica u proteklih 15 dana što je zaista mnogo. Utakmicu protiv FK Mladost označili smo kao jedna od najtežih u ovoj sedmici. Naravno mi se spremamo za tu utakmicu, a naša energija jeste vaše dobro raspoloženje nakon utakmica i nadamo se da ćemo to zadržati te da ćemo nastaviti donositi radost, rekao je Zlatan Nalić.

Predstavnicima medija obratio se pomoćni trener Darko Mitrović koji je govorio o procesu pripremanja utakmice.

– Mi smo odmah nakon treninga regeneracije počeli pripreme za našeg sljedećeg protivnika, a to je FK Mladost DK. Možemo slobodno reći je ispred nas jedna od najtežih, najzahtjevnijih utakmica jer dolazi nakon težeg perioda tokom kojeg smo imali emotivno i fizičko pražnjenje i sigurno je da uz pravi pristup i podršku navijača možemo ostvariti još jednu pobjedu, osmu u prvenstvu  i  desetu u nizu tokom sezone, kazao je Mitrović.

  • Kada je u pitanju igrački kadar Slobode pred utakmicu protiv FK Mladost, stručni štab ne može računati na Alena Kurtalića i Eldina Hasanbegovića.

    – Što se tiče te utakmice, ne možemo računati na Kuratlića koji je akumulirao tri žuta kartona i Hasanbegovića čiji nastup je upitan zbog povrede, kazao je Mitrović koji je pozvao navijače na Tušanj.

    – Iskoristio bih priliku da pozovem navijače, da dođu na Tušanj i da nas podrže jer uz njihovu podršku lakše je ostvariti naše ciljeve, kazao je Darko Mitrović.

    Junak proteklog susreta i pobjede protiv Željezničara, Tarik Kapetanović istakao je da njega i njegove saigrače u nedjelju očekuje teška utakmica.

  • – Što se tiče naše naredne utakmice, očekuje nas jako teško utakmica, treća u sedam dana. Očekujemo ekipu koju ne smijemo podcijeniti ako želimo sačuvati naš niz bez poraza, kazao je Kapetanović koji je pohvalio dosadašnji niz Slobode.

    – Kompletan ambijent i naš niz bez poraza dokazuje da Sloboda treba da bude u eliti i naš glavni cilj ove sezone jeste da vratimo Slobodu u Premijer ligu, zaključio je mladi bek Slobode koji se zahvalio navijačima na velikoj podršci.

    – Prije svega htio bi se zahvaliti našim navijačima na podršci, bilo je sjajno igrati u onakvoj atmosferi i pozivam sve naše navijače da ponovo dođu na Tušanj i da ponovimo odličnu atmosferu.

    Utakmice 8. kola Prve lige Federacije BiH igra se u nedjelju, 1. oktobra na stadionu Tušanj sa početkom u 19 sati. 

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje