Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda na Tušnju rezultatom 3:1 zasluženo savladala Gradinu iz Srebrenika (VIDEO)

sloboda-gradina
Preuzmite sliku

U 14. kolu Prve lige FBiH Sloboda je na Tušnju savladala Gradinu rezultatom 3:1

sloboda-gradina

U posljednjoj utakmici pred domaćom publikom u prvom dijelu sezone Sloboda je zasluženo na Tušnju savladala Gradinu iz Srebrenika.

Prve minute utakmice protekle su u ispitivanju snaga s obje strane, bez izglednih prilika. U 9. minuti utakmice crveno-crni koriste nespretnost zadnje linije Gradine kao i njihovog golmana Josića te uspjevaju povesti u ranom dijelu utakmice, a strijelac za vodstvo od 1:0 bio je Musić.

U nastavku redale su se prilike za Slobodu preko Omića, Pršeša, Musića ali se rezultat do kraja prvog poluvremena nije promjenio.

U drugom poluvremenu susreta, prva prilika za Slobodu rezultirala je novim golom u mreži gostiju i povećanje vodstva na 2:0. Musić izvodi korner sa lijeve strane a najvisočiji u skoku je bio jedan od najboljih igrača u prvom dijelu sezone, Adnan Salihović koji glavom trese mrežu Gradine.

Nakon vodstva od 2:0 gosti iz Srebrenika imali su par prilika za postizanje gola, ali je realizacija ipak izostala. Propuštene prilike izabranici Smajila Karića kažnjavaju u 55. minuti susreta, kada kapiten Omić pogađa za  3:0.

U nadokndadi vremena gosti uspijevaju postići počasni pogodak preko Popare, koji je iz jedanaesterca smanjio rezultat na konačnih 3:1.

U posljednjem kolu prvog dijela sezone, Sloboda gostuje u Konjicu kod ekipe  Igmana nakon čega slijedi zimska pauza. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: