Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda i Borac remizirali na Tušnju

Preuzmite sliku

U četvrtom meču osmog kola Premijer lige Sloboda i Borac odmjerili su snage na Tušnju, a završeno je bez pobjednika.

Dosta trke, dosta borbe, mnogo faulova, na kraju i dva gola, po jedan na obje strane. Sloboda je puno bolje otvorila utakmicu, ali posljednje minute pripale su gostima koji su pokušavali iskoristiti igrača više na terenu.

Samo šes minuta bilo je dovoljno da Sloboda dođe do vodstva. Veliku grešku napravio je mladi golman Borca Ćetković, praktično poklonio loptu Dženisu Beganoviću, a ovaj rutinski završio za slavlje na Tušnju. Prvo poluvrijeme okončano je minimalnim vodstvom Slobode.

U 57. minuti Banjalučani izjednačavaju rezultat. Zakarić je sjajno ubacio, a Jovanović glavom loptu poslao u mrežu domaćeg tima. Stvari su po Slobodu krenule nizbrdo, pošto je u 68. minuti Predragović isključen zbog drugog žutog kartona.

U nadoknadi vremena, usljed silnih napada Borca, Bukvić je spasio Slobodu. Vušurović je bio u velikoj šansi, ali je Bukvić spasio Tuzlake poraza.

Slobodi slijedi utakmica protiv gradskog rivala i lidera na tabeli, Tuzla Cityja, dok će Borac ugostiti Široki Brijeg. (Tuzlanski.ba | Foto: Blicko Junior)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,