Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda dočekuje ekipu Radnika na Tušnju: Crveno-crni dat će maksimum na terenu

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Slobda i Fudbalski klub Radnik u subotu će u okviru sedmog kola BHT Premijer lige odmjeriti snage na stadionu Tušanj u Tuzli.

Šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalićrekao je da će njegova ekipa pokušati ostvariti maksimalan učinak protiv ekipe Radnika za koju ne smatra da je nezgodan protivnik.

“Nas interesuje pobjeda, odnosno tri boda, bez obzira da li se utakmica igra u Tuzli, Sarajevu, Mostaru ili Širokom Brijegu. Idemo sa tim opredjeljenjem i namjerom, a koliko ćemo uspjeti vidjet ćemo. Ekipa u ovom sastavu nije igrala protiv Radnika, ja nikada nisam igrao protiv Radnika, tako da oni meni tradicionalno nisu teški” izjavio je Nalić.

U konkurenciji su svi igrači, osim Mehmeda Alispahića koji ima povredu skočnog zgloba, a nesiguran nastup je i za Aeksandra Ignjatovića koji ima čudan osjećaj u stopalu čiji se uzrok i dalje utvrđuje, ali i za kapitena Pericu Ivetića usljed povrede glave i lakšeg potresa mozga.

Nalić je danas nakon 22 dana od dolaska u Slobodu predstavio svoj stručni tim. U njemu su fizioterapeut Alen Altumbabić, trener golmana Edin Ribić i pomoćni treneri Adnan Osmanhodžić i Gradimir Crnogorac.

Svi članovi tima su podržali Nalićeve riječi da u klubu sada preovladava harmonija.

“Kada imamo harmoniju u svlačionici i stručnom štabu, kao što je kod nas, ne vidim razlog da izostane rezultat na terenu. Mogu sigurno obećati da ćemo se boriti od prve do zadnje minute na Tušnju ili nekom drugom stadionu, a sada imamo drugu dimenziju u ekipi i nikoga od protivnika se ne bojimo”, rekao je pomoćni trener Gradimir Crnogorac. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,